Basta- De laatste jaren van een droomprins

thumbnail

Auteur : Karin de Korte
Uitgever: Atlas-Contact
Nederlandstalig
160 pagina’s

Droomanaliste Karin de Korte-Munk sprak tussen 1996 en 2004 vele malen met prins Bernhard. Aanvankelijk gingen de gesprekken alleen over de dromen van de Prins: over zijn liefde voor dieren, zijn broze gezondheid en zijn moeder.

Maar al snel vertrouwde de Prins zijn gesprekspartner steeds meer toe: ‘Ach mensch, ik leg mijn hele ziel voor jou bloot.’ Van de ontmoetingen maakte Karin de Korte- Munk aantekeningen, eerst alleen als notities voor haarzelf, maar later ook om er, met instemming van de Prins, een boek over te kunnen schrijven. Haar observaties geven een beeld van een opgewekte prins, die de touwtjes graag in handen had: ‘Zeg eens, hoe vaak ben jij vreemdgegaan?’ Maar ze laten ook haarscherp zien hoe de Prins zijn laatste, kwetsbare dagen doorbracht. Basta is een unieke, met veel humor en vaart geschreven kroniek van de laatste jaren van prins Bernhard.

Het is het verslag van een vrolijk tweegesprek – ‘Wat ben je toch een kreng, je spreekt me steeds tegen, dat ben ik niet gewend’ –, maar ook het ontroerende portret van een oude man in een groot paleis, die meer met zijn innerlijke leven bezig was dan zijn biografen konden weten.

 

Het boek van Karin de Korte-Munk beschrijft het persoonlijk leven en de droomconflicten van een bijzonder man, Prins Bernhard. De Korte kreeg van de prins toestemming om erover te schrijven om zo een ander beeld van hem te kunnen schetsen. Op grond van de dromen en van wat Bernhard vertelde over onder meer zijn liefde voor Juliana en zijn visie op de dood en het geloof luidt de conclusie dat de prins geen angst kende, met dieren kon communiceren en geloofde in een leven na de dood.
Zeker een aanrader!

Boek o.a. verkrijgbaar bij : bol-com-logo logo

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s