Boek review : Victoria by Daisy Goodwin

9200000075752744

Victoria by Daisy Goodwin
Auteur: Daisy Goodwin
Uitgever : lsamsterdam
Nederlands

In 1887, een paar weken na haar 18e verjaardag, wordt Alexandrina Victoria koningin van Groot Brittianië en Ierland.

Er wordt openlijk getwijfeld aan haar geschiktheid voor het ambt: de Kleine Drina zat bij haar moeder compleet onder de plak, ze sliep zelfs nog bij haar. Maar Victoria ontpopt zich meteen als een moderne, zelfstandige, eigenzinnige jonge vrouw. En ze geeft het woord koninklijk een nieuwe dimensie. Deze roman bestrijkt haar daden, ideeën en gevoelens tot haar 21e en bevat veel romantiek en een heerlijk slot.
Victoria van Daisy Goodwin is een verrukkelijke historische roman, gebaseerd op de eigen dagboeken van koningin Victoria. Ook de recente BBC tv-serie Victoria, haar jonge jaren is bedacht en geschreven door Daisy Goodwin.

 

Dit boek behoort zeker tot mijn favorieten. De aandacht voor detail, de karakterontwikkeling, de algehele prachtige schrijfwijze en dramatische plot verdienden een aanbeveling. Het sterkste element in dit boek was absoluut Victoria zelf. Daisy Goodwin portretteerde Victoria op zeer boeiende manier. Ze was aardig, ze was slim, ze was grappig, ze was onafhankelijk, ze was zorgzaam, ze was dapper, ze was attent, ze voelde zich authentiek en ze weigerde mensen haar anders te laten behandelen vanwege haar afkomst / haar leeftijd / haar lengte en haar burgerlijke staat (en ze hebben het zeker geprobeerd). Victoria had ook slechte eigenschappen – ze was koppig en nogal naïef en dwaas soms, maar ze was jong en die dingen maakten haar toch al gevoeliger. De relaties in het boek waren ook geweldig. Er waren een paar grote dynamieken: Victoria en haar moeder, Victoria en premier Melbourne, Victoria en Lehzen, Victoria’s moeder en Sir John Conroy, Albert & Ernst, en in mindere mate Victoria en Albert.
Het tempo van het boek is prima, afgezien van het einde. Ik had het gevoel dat het einde een beetje gehaast was. Voor mij iets te weinig Albert en Victoria , je wilt gewoon meer…. Wat ik leuk zou vinden als dit een boekenreeks werd omdat ik wil weten wat er daarna gebeurt. Ik weet niet of dat plan op tafel ligt, maar ik zou graag nog een paar boeken lezen over Daisy Goodwin’s Victoria omdat ik dol ben op hoe ze dit boek heeft gedaan en ik vond haar manier van schrijven erg leuk. Haar schrijven was eenvoudig, en vlot. Soms proberen auteurs te hard hun schrijfgeluid erg gecompliceerd te maken, maar Daisy Goodwin heeft dat niet gedaan. Wordt vervolgt? Laten we het hopen!
Ik zou dit iedereen aanraden en ik zou zeker iets anders van Daisy Goodwin lezen.

Boek o.a. verkrijgbaar bij : bol-com-logo ecba0b078a339469398ed8dc172bbfff logo

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s