Book Review : Beatrix 80

9200000080369764

Uitgever: Elsevier Weekblad Boeken
Nederlandstalig
Paperback
januari 2018
277 pagina’s

 

Deze feestelijke bundel is samengesteld ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van prinses Beatrix. Hiervoor is geput uit de beste reportages, beschouwingen, interviews en brieven die de afgelopen zes decennia over haar zijn verschenen in Elsevier Weekblad.
Toegevoegd zijn een aantal persoonlijke toespraken van de Koningin, zoals haar eerste en laatste Kerstboodschap, de rede die ze hield vijftig jaar na de Bevrijding, het dankwoord bij het in ontvangst nemen van de prestigieuze Karelsprijs en haar reflectie op haar ambt toen ze een eredoctoraat ontving van de Leidse universiteit.
Zo ontstaat een rijk beeld van haar leven en haar werk als staatshoofd. Van haar geboorte tot haar abdicatie. Beatrix betekent ‘zij die geluk brengt’. Maar in haar privéleven heeft de prinses en Koningin zelf niet altijd geluk gehad. Ook dat aspect komt, net als kritiek op haar functioneren, in dit boek aan de orde.

De bundel, die is samengesteld door Arendo Joustra, hoofdredacteur van Elsevier Weekblad, besluit met een levensloop in jaartallen en een overzicht van alle staatsbezoeken, Koninginnedagen, kleinkinderen en nog veel meer.

Ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van prinses Beatrix heeft het weekblad Elsevier een kleine dertig artikelen, columns, reportages, interviews, brieven en beschouwing uit het verleden geselecteerd die over onze voormalige vorstin gaan.

De in deze bundel opgenomen teksten zijn geschreven tussen 1959 en 2013.

Het boek geeft alleen een ” Kijkje” in het werk en leven van Beatrix tot aan de abdicatie. Daarna lijkt voor Elsevier de nu Prinses Beatrix niet meer interessant, terwijl de prinses nog steeds actief is, dat is een min punt, verder jammer dat er geen foto’s verder in het boek verwerkt zijn. Wel een kniesoor die daar over valt.
Elsevier heeft al met al een goed leesbaar boek in elkaar gezet.

Boek verkrijgbaar bij o.a. : bol-com-logo elsevier-weekblad-logo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s