Book review : Koning in Europa

deijl_koningineuropa_high_kopie

Koning in Europa- Oranjes gewaagde expeditie naar London in 1688.

Auteur: Yolande van der Deijl
Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.
Nederlandstalig  , Paperback

Op 15 november 1688 landde stadhouder prins Willem III (1650-1702) met een internationaal leger in Brixham in het zuiden van Engeland. Het kostte de Prins van Oranje 44 dagen om Londen te bereiken waar hij door een uitzinnige menigte werd verwelkomd. In april 1689 werd Willem, samen met zijn vrouw Mary Stuart II, gekroond tot koning van Engeland, Schotland en Ierland. Deze geschiedenis staat bekend als de Glorieuze Revolutie. Oranje’s expeditie, zijn koningschap en de gevolgen voor Europa staan in dit boek centraal. Daarbij worden de politieke ontwikkelingen, de militaire onzekerheden en het lot van de koninklijke hoofdrolspelers belicht – dat Willem zich tijdens deze tocht met succes kon opwerpen tot koning, lag niet direct voor de hand.

Boeiend geschreven . Het boek leest erg vlot weg en neemt je mee op reis door de tijd. Je volgt de spannende tocht van de Nederlands Stadhouder Willem III door Engeland in de 17e eeuw die uiteindelijk leidt tot zijn koningschap van Engeland.
De auteur Yolande van der Deijl geeft haar kijk erop, geeft haar mening over hoe het volgens haar gegaan en hoe zij erover denkt, waardoor het een heel persoonlijk verhaal is geworden. Bevat veel interessante informatie over historische plaatsen die nog steeds te bezoeken zijn. Zeker aan te bevelen!
Boek verkrijgbaar bij : aspekt_headerlinks8  bol-com-logo 0BDzHlXL

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s