Boek review : 200 jaar koninklijke vrouwen

9200000022091893

200 jaar koninklijke vrouwen

Auteur: Yvonne Hoebe
Taal: Nederlands
Uitgever: Karakter Uitgevers B.V.
Pagina’s 224

Een doel hebben ze allemaal – van Wilhelmina van Pruisen tot Máxima Zorreguieta, en van Anna Paulowna tot Beatrix, het land moet worden gediend. Dat ze daarbij niet altijd de regels, normen en waarden hoog in het koninklijk vaandel hebben staan, wordt hen meestal vergeven. En soms ook niet, dan dreigt er ophef en zijn er zelfs momenten dat een aftreden in de lijn der verwachting ligt, maar uiteindelijk worden zelfs de meest precaire zaken toch met de koninklijke mantel der liefde bedekt.

Staatsrechtelijk gezien zijn alle acht vrouwen verschillend. Dit heeft veel te maken met het tijdperk waarin zij leefden, maar ook met hun positie van dat moment. Yvonne Hoebe schetst van iedere koningin een mooi portret in haar boek, dat gelardeerd wordt met historisch beeldmateriaal.

Een boek van een Royaltyverslaggever, en zoals in eerdere boeken van deze auteur kom je veel fouten van leeftijden, feiten etc tegen. In het boek zou Claus 29 jaar zijn toe hij trouwde met Prinses Beatrix.. Naar mijn mening was Claus 12 jaar ouder dan Beatrix. Zijn kleine dingen, maar een degelijk onderzoek vooraf of het laten controleren van de tekst door een historicus etc lijkt me niet verkeerd.
Het boek leest wel vlot, maar het irriteert wel als je weer tegenstrijdigheden of foutjes tegenkomt. Jammer wat vooral de verhalen over de oudere koninginnen is best interessant en daar wordt (te) weinig overschreven, zoals Wilhelmina van Pruisen, de vrouw van Koning Willem I.
Wil je een gemakkelijk boek voor tussendoor is dit zeker niet een verkeerd boek. Maar voor geschiedenis liefhebbers is het te storend met de missers. Tenslotte willen we wel van de juiste info hebben om er wat mee te kunnen…

Boek verkrijgbaar bij : bol-com-logo karakter-logo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s