Book review : Hoor me- De strijd tegen de onzichtbare symptomen van Lyme ( Dutch)

9200000095452275

Hoor me- De strijd tegen de onzichtbare symptomen van Lyme
Auteur: Yolanda Hadid
Taal: Nederlands
Uitgever: Pepper Books
Pagina’s : 327

Yolanda Hadid werd wereldberoemd als model, Real Housewife of Beverly Hills en moeder van Bella en Gigi Hadid. Ze was ook ziek, en lange tijd wist niemand wat er met haar aan de hand was.

Opgegroeid op een kleine boerderij in het Zuid-Hollandse Papendrecht, brengt Yolanda Hadid haar jeugd door met paardrijden, turnen en een bijbaantje bij de HEMA.
Op haar zestiende wordt ze gescout door een modellenbureau. Voor ze het weet vliegt ze als model de hele wereld over.
Ondertussen gaat Yolanda’s gezondheid achteruit. Haar lange zoektocht naar de juiste diagnose begint. Pas vele jaren later wordt vastgesteld dat ze leidt aan de chronische ziekte van Lyme. Medicijnen en behandelingen volgen, terwijl ze inmiddels ook een gezin heeft en onderdeel is van de realityserie The Real Housewives of Beverly Hills.
Ondanks alles lijkt Yolanda Hadid nooit de hoop te verliezen. Haar positie als beroemdheid gebruikt ze om meer bewustzijn te creëren rondom de ziekte van Lyme. ‘Hoor me’ is het levensverhaal van Yolanda Hadid.

Het boek leest zeer gemakkelijk, en vanaf het begin heb je het gevoel of je naast Yolanda staat en alles tot in detail mee beleefd. Yolanda is in het boek zeer openhartig, zodat je haar kwetsbare kant ziet. Wat wil Yolande met dit boek bereiken ? ‘Het enige wat ik wil is mensen steunen en hen informeren over het mysterie van een chronische ziekte. ” En ook zeker de ogen van mensen openen, want de wereld zit vol onbegrip. Zoals ze beschrijft in het boek ” Je ziet er goed uit, maar van binnen voel ik me ellendig” .
Yolanda neemt je mee in haar ziekteproces en beschrijft de vele dokterstrajecten die ze heeft gevolgd, waarvan het merendeel helaas zonder echt resultaat. Ondanks de minimale resultaten houdt Yolanda hoop, niet alleen voor haarzelf maar ook voor haar kinderen Bella en Anwar die ook aan de ziekte lijden, Yolanda ziet haar ziekte als een hoger doel om niet alleen haarzelf en haar kinderen maar ook andere mensen te helpen en op zoek te gaan naar een medicijn.

Print
Yolanda Hadid heeft met ‘Hoor me’ een intrigerend , boeiend maar vooral leerzaam boek geschreven. Yolanda opent hiermee deuren voor vele mensen in de wereld die te maken hebben met Lyme of een andere chronische ziekte, maar dat niet alleen ze opent ook de ogen van mensen die er geen weet of begrip van/ voor hebben.
Zeer eerlijk (en soms schokkend) maar een Geweldig boek, een must voor iedereen met Lyme of een andere chronische ziekte !!!

Boek verkrijgbaar bij : bol-com-logo craMaHmh_400x400 amazon-logo

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s