Book review : Onzichtbaar

Onzichtbaar
Auteur: Edith van Walsum
Taal: Nederlands
Uitgever: Letterrijn

Door een vreemde valpartij komen Hendrik en Diane met elkaar in contact. Hij is een oudere journalist die zijn werk mist en te veel drinkt. Zij is een stil meisje dat geen band heeft met haar ouders. Haar beste vriend is de hond Sebastiaan. Ondanks de verschillen ontstaat er iets bijzonders tussen Hendrik en Diane.
Wat volgt is een ontroerend verhaal over verleden, toekomst en de dood die een van hen als een schaduw achtervolgt. Of is het iets anders dat hen in de gaten houdt.
Onzichtbaar is een roman over vervreemding, eenzaamheid en hoop.

Over de Auteur : Edith van Walsum, geboren in Schiedam, woont in Hoorn. Zij is schrijver en redigeert teksten. Ze werkte als freelancer bij o.a. het NHD en was tekstschrijver bij het bureau Full Moon Productions. Eerder verschenen van haar de romans Het Trapgat (SUA), nominatie AKO-literatuurprijs-longlist, Ongehoord (Ad. Donker) en De Ander (Archipel/ De Arbeiderspers). De bundel In mijn verbeelding bestaan wij (Babylon De Geus), interviews met mensen met een meervoudige persoonlijkheid en de kettingroman Verdronken Dromen, het Westfries boekenfeest geschenk.

Het verhaal wordt verteld uit het perspectief van de twee hoofdpersonages Diane en Hendrik. Het taalgebruik is duidelijk verschillend bij Diane en Hendrik. Veel moderne taal, met als heel klein minpuntje dat er “gescholden” wordt met het woord dat die vreselijke ziekte draagt.. Ja ik weet dat het tegenwoordig modern is, maar kom het liever niet tegen, zeker niet in een boek, want ja hoe leer je mensen iets? Maar zoals gezegd was dat het enige irritatie puntje.

Het boek leest verder heel gemakkelijk en je raakt echt betrokken bij Hendrik en Diane, die beide zo met hun problemen worstelen. Hendrik die weduwnaar is geworden, moeite heeft met het loslaten van het verleden, een zoon en schoondochter heeft , die het druk druk druk hebben…Hendrik wil niet lastig zijn en vind zijn ” geluk ” in de drank.

Diane is op weg naar het volwassen zijn, dit gaat ook met de nodige problemen, haar ouders die om de haverklap ruzie hebben en hun dochter totaal niet zien staan of oog en oor hebben voor haar problemen.

Problemen van Hendrik en Diane, allemaal heel herkenbaar, en denk dat je daarom ook zo betrokken raakt bij de hoofdpersonages.

Door een ongelukkige val van Hendrik, komen Hij en Diane bij elkaar en zo ontstaat een bijzondere vriendschap… meer zeg ik er niet over, ik zou zeggen lees het boek !

Mijn dank gaat uit naar Uitgeverij Letterrijn voor het geschikbaar stellen van een recensie- exemplaar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s