Book review : Queen Victoria in der Schweiz

Queen Victoria in der Schweiz
Auteur: Peter Arengo-Jones
Taal: Duits
Uitgever: Hier Und Jetzt

2018 markeert het 150-jarig jubileum van het bezoek van koningin Victoria aan Zwitserland. Vanaf 7 augustus 1868 was zij met drie van haar kinderen in het Pension Wallis aan de Gütsch in Luzern. Hoewel alleen met een gevolg en incognito, de helft van Europa wist van de reis. Na jaren van diepe rouw na het overlijden vanhaar geliefde echtgenoot Albert van Saksen-Coburg herinnert en Gotha ging Victoria er eindelijk op uit.

Het boek beschrijft dagboekaantekeningen en originele brieven van de omstandigheden van de reis en de observaties van de koningin in detail. Meer dan 70 illustraties, inclusief hedendaagse foto’s, gravures en aquarellen van Queen Victoria en Prinses Louise.

Archieven in Zwitserland en de Court van de Engelse koninklijke familie geven inzicht in de toenmalige omstandigheden. Het resultaat is een intiem portret van waarschijnlijk de meest beroemdste vorstin van het Britse rijk die na haar terugkeer uit Zwitserland met nieuwe kracht en macht regeerde.

Voor wie Queen Victoria een warm hart toe draagt is dit boek zeker een aanrader. Je moet er wel Duits voor kunnen lezen. Het boek is mede mogelijk gemaakt door Het Historisch Museum Luzern.

De aquarellen van Queen Victoria en Prinses Louise zijn het bekijken zeker waard, alleen daarvoor zou je eigenlijk het boek al aanschaffen.

Mijn dank gaat uit naar Uitgeverij Hier und Jetzt voor het beschikbaar stellen van een Recensie -Exemplaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s