Boek review : In de branding

Auteur(s): K. Norel
Genre: Kind en jeugd, avontuur en actie
Uitgave: paperback
Aantal bladzijden: 184
Uitgever: Van Goor, Amsterdam
2e Druk, Jaartal: 1980

De vader van Albert van Duinen is agent van de post van de reddingsmaatschappij in Ter Heyde en de vader van Wouter Zeeman is schipper van de reddingsboot Prinses Margriet. De twee jongens mogen mee op een oefentocht van een nieuwe reddingsboot, een ervaring die ze niet snel zullen vergeten!
Als Albert na een verblijf in Amerika terugkeert moet het vliegtuig waarmee hij reist een noodlanding maken op zee. Geheim agenten hadden pogingen gedaan een Pools echtpaar te overmeesteren en daarmee alle inzittende van het vliegtuig in levensgevaar gebracht. Er moet een reddingsactie op volle zee op gang komen.

De boeken van K. Norel, wie kent ze niet… Het zijn altijd boeken vol avontuur en spanning.

Het boek in de branding van K. Norel vond ik op zolder, een boek uit mijn jeugd die ik zo te zien kapot gelezen heb.. ( zoals met meerdere boeken van Norel). Nu dit boek herlezen, omdat ik nieuwsgierig was of ik het boek nu nog net zo leuk vind als toen ik een jonge puber was..Ja hoor het boek las zeker weer vlot en gedeeltes waren na al die jaren nog blijven hangen. In de Branding dat gaat over het reddingwezen rondom de Nieuwe Waterweg: in Hoek van Holland en Ter Heyde.

Albert van Duinen en Wouter Zeeman, de beide hoofdpersonen, staan daarmee wel in nauwe relatie want Alberts vader is agent van de post Ter Heyde van de reddingmaatschappij en de vader van Wouter is schipper op de Prins Margriet, de reddingboot.

Wat weinig jongens kunnen meemaken ligt daardoor binnen hun bereik: de oefentochten met de reddingboot waardoor zij goed op de hoogte komen hoe het bij de werkelijke reddingen toegaat.

Maar niet alleen oefeninge maken de jongens mee, nee er gebeuren zeker nog veel spannender dingen. Albert wordt zelf een drenkeling. Want als hij met zijn ouders vanuit Amerika terugkeert, moet hun vliegmachine op zee dalen en dan begint een spannend avontuur….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s