Book review : Verdoemd

Verdoemd
Auteur: Mariska Overman
Taal: Nederlands
Uitgever: de Crime Compagnie
9789461093776

Drie jonge mensen. Drie zelfdodingen. Is het wel zelfmoord? Of is er meer aan de hand? Isabel Dieudonné, specialist postmortale zorg en ex-rechercheur, ontrafelt beetje bij beetje een duistere waarheid.

Een fantastisch boek, Verdoemd deel drie met de serie van Isabel Dieudonne. Het is niet noodzakelijk de eerste delen Hoofdzaak en Voltooid eerst te lezen. ( Die moeten wij ook nog lezen). In het begin wordt er kort terug geblikt op de vorige boeken en je zit dus zo in het verhaal. En wat voor een verhaal!!

Daan, Sara en Jelte. Drie jongeren die elkaar hebben gevonden. Drie jongeren met ieder hun eigen problemen… en dan drie zelfdodingen… Isabel specialist postmortale ( en ex rechercheur) komt door haar werk in aanraking met deze jongeren en heeft het gevoel dat er meer achter zit.. Niets is wat het lijkt…..

We volgen Isabel in haar zoektocht naar antwoorden, maar niet alleen dat ook leren we Isabel enigszins privé kennen we alle ups en downs.

Kortom het boek is een prima mengeling van Spanning , Liefdesperikelen, zorgen, gewoon uit het leven gegrepen.

Het boek is erg vlot en zeer realistisch geschreven een mengeling van heden en verleden, maar dat is absoluut niet storend en zeer goed te volgen, de overgangen passen precies goed in elkaar, net een puzzel . Mariska Overman is een zwaar onderwerp wat zelfdoding toch is, niet uit de weg gegaan en heeft terdege onderzoek gedaan dat is goed te merken. Tijdens het lezen wordt het allemaal levensecht en zou je de hoofdrol spelers onder je hoede willen nemen, en ze beschermen en zeggen dat ze geen losers zijn, maar pareltjes. Als je de dingen zo kunt beschrijven dan ben je een grote auteur.

We kunnen zeggen dat onze kennismaking met het werk van Overman een zeer aangename was en we geen spijt hebben van onze aankoop . De eerdere boeken zullen ook zeker gelezen worden en we hebben zo een vermoeden dat we vast nog wel meer over Isabel en Overman zullen gaan horen.. We kijken er naar uit!

Bol.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s