Book review : Wandelen in Smaland

Wandelen in Smaland
Zuidoost-Zweden
Auteur: Paul van Bodengraven
Taal: Nederlands
Uitgever: One Day Walks
9789078194347

Gids met 23 dagwandelingen in de provincie Småland, zuidoost Zweden.


Een kustlijn met honderden eilanden en eilandjes voor de deur; uitgestrekte, stille bossen waar je zomaar een eland tegen het lijf kunt lopen; volop mogelijkheden om je wandelingen af te wisselen met een dagje cultuur en historie snuiven. Wild en toch toegankelijk, afgelegen en toch goed bereikbaar, landelijk maar toch dichtbij de bewoonde wereld; in Småland vind je het allemaal.

Struin door bossen, langs meren en over de landerijen van keuterboeren. Pauzeer op een heuveltop en geniet van het uitzicht. Zwem in het heldere water van een van de vele meren of bezoek een van de vele kleine openluchtmusea die je in bijna elk dorp vindt. Beklim een berg, ontdek een eiland of treed in de voetsporen van bekende Zweden. Geniet van al het goede dat Zuid-Zweden te bieden heeft: natuur, rust, ruimte. En toch de nabijheid van levendige steden en gezellige dorpen.

In deze gids wijzen we je met 23 wandelingen de weg naar de mooiste plekjes. Ontdek de natuur en het platteland te voet. Beleef zuid-Zweden in je eigen tempo en ontdek zelf de charmes van Småland. Er is maar een risico: je zou er zo maar verslaafd aan kunnen raken!

Een nieuwe wandelgids over Småland in Zuid Zweden. Prachtig vormgegeven, full color foto’s, uitgebreide wandelkaarten met moeilijkheidsgraad , GPS tracks, maar ook een uitgebreide beschrijving van Småland, een stukje geschiedenis en het heden, de gedragscodes die er daar gelden.

Småland is een zogenoemd landschap in de Zuid-Zweedse regio Götaland. Het omvat de provincie Kronobergs län, het grootste gedeelte van Jönköpings län en het vasteland van Kalmar län. Småland bestaat vooral uit glooiende heuvels bezaaid met meren en bossen. De bekende Zweedse schrijfster Astrid Lindgren, auteur van o.m. Pippi Langkous en Michiel van de Hazelhoeve, komt uit deze streek. Enkele bekende steden zijn Växjö, Jönköping en Kalmar.

Het boekje bevat 23 wandelingen, van eenvoudig naar zwaar. Iedere wandeling wordt uitgebreid beschreven, over het te bewandelen terrein, de bezienswaardigheden, de Flora en fauna, kortom alles is in het boekje is zeer verzorgd.

Eigenlijk kunnen we heel kort zijn over deze nieuwe wandelgids, als u naar Zweden gaat en in dit geval naar Småland, dan moet u gewoon deze wandelgids in uw rugzak hebben. Het zal uw begeleiden door dit mooie stukje Zweden.

Mijn dank gaat uit naar One Day Walks voor het beschikbaar stellen van een recensie- exemplaar.

bol.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s