Book review : Bird Box

Bird Box
De Kooi
Auteur: Josh Malerman
Taal: Nederlands
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
9789400510302

Aanvankelijk negeerden de mensen de bizarre getuigenissen op het nieuws. Maar er kwamen er steeds meer en ze kwamen van steeds dichter bij huis. Algauw hoorden we dat het bij ons op straat gebeurde, om de hoek. De televisie ging op zwart, de radio zweeg en het internet viel uit. Telefoons stopten met overgaan. En we konden niet meer naar buiten. Want daar zijn zij. En zij mogen niet gezien worden…


Malorie voedt haar kinderen binnen op. Iets anders is ondenkbaar. Nog nooit zijn ze buiten geweest. Het huis is stil, de deuren zijn vergrendeld, de gordijnen gesloten. De ramen zijn afgedekt met matrassen, vastgespijkerd in de kozijnen.
De kinderen slapen. Straks zal ze hen wakker maken en hen blinddoeken. Vandaag zullen ze het huis verlaten. Vandaag zetten ze alles op het spel.

Horror is een genre dat ik normaal grotendeels vermijd, maar met de lovende kritieken over de film Bird box besloten het boek aan te schaffen en eerst dit boek te lezen. En het was zo ongelooflijk goed!

Malorie en haar zus Shannon verhuizen samen naar Detroit. Het leven gooit meteen hun goede leventje in de war.. Malorie ontdekt dat ze zwanger is van een korte ontmoeting met iemand die ze niet goed kende. Dan is er iets dat ervoor zorgt dat mensen van over de hele wereld hun leven niet meer zeker zijn . Eén blik op dit onbekende iets is alles wat nodig is. Spoedig zwijgt de wereld om haar heen. Is iedereen bezweken aan dit vreemde fenomeen?

Malorie begint aan een reis om een ​​veilige haven en eventuele overlevenden te vinden. Waar ben je het meest bang voor, het bekende gevaar van de mens of het onbekende?

Dit boek joeg soms je de stuipen op het lijf! Maar toch wilde je verder lezen… Je raakt totaal verdiept in het boek dat je het niet meer weg wilde leggen. Het einde van het boek is wel anders dan verwacht, maar als je er over nadenkt en dat moet je na afloop van dit boek zeker, was het einde ook niet meer dan de enige oplossing…

Absoluut sprakeloos na het lezen van dit boek en het houdt je nog enige tijd bezig… Zoals gezegd totaal geen liefhebber van horror, maar dit boek was het proberen meer dan waard, zeker een aanrader ook als je niet van horror houdt.

Blinddoek af ….het komt wel goed … wacht even !! Heb je dat gehoord???

Bruna.nl

Bol.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s