Book review : Rond de Noordzee

Rond de Noordzee
Auteur: Arnout Hauben
Taal: Nederlands
Uitgever: Pelckmans Uitgevers
9789463104166

Wat zouden we zonder de Noordzee zijn? Haar eb en vloed bepaalt al een eeuwigheid ons leven. Ze wordt bezongen en bewonderd. We zoeken de rust op aan haar eindeloze stranden. We delen haar met velen. Arnout Hauben gaat op zoek naar het verhaal van de mensen die aan de zee wonen en met haar samenleven. Hij trekt rond de Noordzee, van België over Engeland naar de Shetlandeilanden, en van Noorwegen naar Nederland. Naast een spannend reisverhaal vol sprekende persoonlijke getuigenissen is Rond de Noordzee ook een alternatieve geschiedenis van onze streken en een uitnodiging om zelf de wereld van de Noordzee te ontdekken.

Het boek Rond de Noordzee geeft een compleet beeld over de geschiedenis en het heden van alles rondom de Noordzee. Natuurlijk kan er heel veel over de Noordzee geschreven worden, en men zal daar ook nooit over uitgeschreven raken.

In dit boek neemt Arnout Hauben u mee langs de landen rond de Noordzee, hij laat u alle wetenswaardigheden zien, die ook voor u als toerist zeker het bezoeken waard is. Arnout praat met locals over het verleden, maar geeft ook een kijkje hoe men nu aan de Noordzee kust leeft. Dat laat zien dat soms alles bij het oude is gebleven, maar ook heel veel verdwenen en veranderd is..

Vanuit België vertrekt Arnout naar Frankrijk, om vandaar uit de oversteek te maken naar het United kingdom, via Schotland en de hogere gelegen Eilanden de oversteek naar Noorwegen te maken en zo af te zakken naar Denemarken, Stukje Duitsland om zo in Nederland terug af te zakken naar België..

Dit reisverslag is vlot geschreven en verveeld ook geen moment, dus voor wie van geschiedenis en reizen houdt is dit boek zeker een aanrader.

bol.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s