Book review : Revanche in de Andes

Revanche in de Andes
duizend-en-een redenen om terug te gaan naar Zuid-Amerika
Uitgever: Elmar
Auteur: Frank van Rijn
Taal: Nederlands
9789038926728

Revanche in de Andes beschrijft een 26.ooo km lange fietstocht dwars door Zuid-Amerika, waarbij Frank van Rijn geconfronteerd wordt met ruwe steenslagwegen, hoge passen, velgen die het langzaam begeven, mieren die zijn tent afbreken, ijzig koude nachten in het Andesgebergte en klamme hete nachten in het muggenrijke Amazonegebied.

Het boek geeft een boeiend en vaak vermakelijk relaas van de tien maanden durende monstertocht door Venezuela, Colombia, Ecuador, Peru, Bolivia, Argentinië, Paraguay en Brazilië.

Zoveel moois en interessants had Zuid-Amerika Van Rijn te bieden, dat hij op geen stukken na alles kon zien wat hij wilde en na afloop van de reis bleven er, behalve de mooie herinneringen, duizend-en-één redenen om nog eens terug te keren naar dat overweldigende continent.

Over de Auteur :
Frank van Rijn (Den Haag, 21 april 1948) is een Nederlandse wereldfietser en schrijver van reisverhalen. Van Rijn begon in 1969 met zijn eerste fietstocht van 80 kilometer welke hij ieder volgend jaar gestaag opbouwde. Gedurende een periode van 45 jaar fietste hij meer dan een half miljoen kilometer over alle continenten met uitzondering van Antarctica. Zijn fietstochten kunnen vaak maanden duren. Tot en met 2018 werden er 15 boeken van hem uitgebracht waarin zijn reizen centraal staan. Over zijn ervaringen tijdens zijn fietstochten geeft hij regelmatig lezingen.

Frank van Rijn beschrijft zijn tweede fietstocht door Zuid-Amerika: Venezuela (Caracas), Colombia, Ecuador, Peru, Bolivia, Argentinië, Brazilië en weer terug naar Caracas. Het is zo geschreven alsof je er zelf op de fiets naast rijdt en alles mee bevalt, de mooie dingen en soms ook minder leuke dingen, tegenslagen en ontberingen. Door het boek te lezen krijg je respect voor het doorzettingsvermogen en doet je beseffen waartoe een mens in staat is, zolang je je in je eigen kunnen geloofd en volhard.

Het boek is geïllustreerd met verscheidene zwart-wit routekaarten.

Het boek moet je niet echt lezen als je meer wilt weten over de ( bekende)bezienswaardigheden van de landen, dit boek draait merendeels om de fietstocht van Frank, waarin hij door de soms totaal onbekende en afgelegen plekken komt. Door zijn beschrijving leer je zo ook de andere onbekende kant van de landen kennen. Tevens leer je ook door zijn ontmoetingen met de inwoners ook de mensen van het land kennen.

Samengevat : Een heerlijk boek over een monsterfiets tocht, waarvoor je je petje moet afnemen. Zeer levendig beschreven en het maakt de reislustige mens nieuwsgierig om de beschreven landen/ gebieden eens te bezoeken.

Mijn dank gaat uit naar Uitgeverij Elmar voor het beschikbaar stellen van een recensie- exemplaar.

bol.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s