Book review ; Royal Wedding Charles en Diana

Royal Wedding: Charles and Diana
Hardcover: 52 pages
Publisher: Ladybird; Stated First Edition edition
Language: English

Het huwelijk van Prins Charles en Lady Diana Spencer vond plaats op woensdag 29 juli 1981 in de St Paul’s Cathedral in Londen, Verenigd Koninkrijk. De bruidegom was de erfgenaam van de Britse troon en de bruid was lid van de Spencer-familie.

De ceremonie was een traditionele trouwdienst van de kerk van Engeland. De Dean of St Paul’s Cathedral, Alan Webster, was voorzitter van de dienst en de aartsbisschop van Canterbury, Robert Runcie, dirigeerde het huwelijk. Opvallende aanwezigen waren onder meer leden van andere koninklijke families, republikeinse staatshoofden en leden van de families van de bruid en bruidegom. Na de ceremonie, maakte het paar de traditionele verschijning op het balkon van Buckingham Palace. Het Verenigd Koninkrijk had die dag een nationale feestdag om de bruiloft te vieren.

Hun huwelijk werd op grote schaal gefactureerd als een “sprookjesachtige bruiloft” en de “bruiloft van de eeuw”. Het werd bekeken door een geschat wereldwijd publiek van 750 miljoen mensen. Er werden evenementen georganiseerd rond het Gemenebest om de bruiloft te vieren. Veel straatfeesten werden in heel het Verenigd Koninkrijk gehouden om de gelegenheid te vieren.

Een klein / dun boekje over het huwelijk van Prins Charles en Diana Spencer( helaas hield het huwelijk geen stand).

Het boekje bevat 52 pagina’s waarin we kennis maken met Charles en Diana, alles volgen rondom de verloving en natuurlijk heel van over en van het huwelijk aangevuld met heel veel kleurenfoto’s .

Samengevat : Een compact boekje dat een must is voor iedere Koningshuis ( Engels) verzamelaar.

( Boek uit eigen verzameling)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s