Book review : Máxima


Máxima

Prinses, Moeder En Moderne Vrouw
Uitgever: Karakter Uitgevers B.V.
9789061129004
Auteur: Yvonne Hoebe

In Máxima; prinses, moeder, moderne vrouw blikt royalty-journaliste Yvonne Hoebe terug op de afgelopen 10 jaar. Ze vertelt het verhaal van het gewone meisje dat prinses werd, maar laat daarnaast ook de moderne vrouw zien. De vrouw die een eigen carrière nastreeft, haar man bijstaat en voor haar kinderen zorgt.

Op 30 maart 2001 werd de verloving van prins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta door koningin Beatrix bekendgemaakt. Een huwelijk en drie dochters volgden en intussen is prinses Máxima het populairste lid van de Koninklijke familie. Haar komst zorgde ervoor dat er een frisse wind door het Nederlandse koningshuis ging waaien.

Hoe is Máxima’s leven vanaf het huwelijksaanzoek op de bevroren hofvijver van Paleis Huis ten Bosch in januari 2001 veranderd? Wat is er over van haar toekomstplannen om ooit een van de beste financieel adviseurs van een grote financiële instelling te worden? Prinses Máxima is een wereldburger en manifesteert zich ook als zodanig. Zij heeft naast haar werk als Prinses der Nederlanden een eigen carrière opgebouwd die ook veel met haar opleiding en interesses te maken heeft.

In tien jaar tijd is Máxima Zorreguieta uitgegroeid tot een waardig prinses. Zij krijgt alle waardering tijdens haar officiële bezoeken, schittert op Koninginnedagen en Europese Koninklijke feesten. Ze is een stijlicoon en tegelijkertijd een zorgzame moeder die het liefst haar kinderen zelf naar school brengt en meehelpt als lees- of luizenmoeder.

Een boek over toen nog Prinses Maxima, geschreven door een journalist van Privé. En dat is ook te merken ( net als in de andere boeken van Yvonne Hoebee, al moeten we zeggen dat er in dit boek wel minder fouten in staan, dan de andere boeken van deze schrijfster). Dat we al minder positief in stappen in dit boek komt natuurlijk omdat de andere boeken van Yvonne Hoebee vol met pijnlijk foutenstaan ( jaartallen foutief etc) en je je afvraagt wat zullen we nu weer tegenkomen..

Je hebt het gevoel dat je een roddelblad zit te lezen terwijl je toch hoopt ( nog meer) over Maxima te weten te komen. Kortom weinig vernieuwend. Heel veel wisten we al via de serieuze kanalen en ja uiteraard staan er wel dingen in waarvan je denkt “oh dat wist ik niet”, even uitzoeken etc… en dan blijkt dat dan weer nergens terug te vinden, ja bij de roddelpers… kenners van het koningshuis zullen net als ik die dingen er meteen uitpikken. Mensen die er blanco instappen, ja die denken een top boek in handen te hebben met allemaal nieuwe feiten…

Het boek ziet er wel keurig verzorgt uit, goed papier en prachtig foto’s van toen nog Prinses Maxima. We vonden dit boek bij de kringloop en zetten het bij de koninklijke boeken verzameling.

bol.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s