Book review : Voor de meisjes

Voor de meisjes
Auteur: Heleen van der Kemp
Taal: Nederlands
Uitgever: Cargo
9789403133409

Het verleden vergeten is niet eenvoudig.
Een nieuw leven beginnen nog moeilijker.

Kim van Rijns leven stort in als blijkt dat haar grote liefde Karel van der Zee banden heeft met de Amsterdamse onderwereld. Het stel is niet veilig meer nu hij heeft besloten te getuigen tegen een van de kopstukken, en ze duiken onder via het getuigenbeschermingsprogramma.

Joyce Vermeer geniet met volle teugen van haar luxe leventje. Ze is getrouwd met de succesvolle advocaat Leonard Vermeer, woont in een penthouse en hoeft niet te werken. Dan ontdekt ze dat ze zwanger is, tegen de wens van haar man in. Ze denkt dat hij wel bij zal draaien, maar tot haar afschuw gebeurt het tegenovergestelde: hij eist dat ze een abortus ondergaat.

Dan wordt Leonard Vermeer voor de deur van zijn penthouse neergeschoten. Is hij door zijn gelijkenis met Karel van der Zee slachtoffer geworden van een vergismoord?

Over de auteur
Heleen van der Kemp (1974) is communicatieadviseur en schreef eerder de thrillers ‘Blond 15’, ‘Afrekening’ en ‘Onschendbaar’. Haar thrillers werden genomineerd voor de Crimezone Thriller awards.

Eindelijk weer eens een boek dat als een sneltrein las en je vanaf de eerste pagina volledig te pakken heeft. De hoofdstukken waren kort, vanuit het perspectief van een van de verschillende personages geschreven. De schrijfstijl is erg vlot waardoor de verschillende personages tot leven komen, je krijgt er als het ware een band mee.

Voor de meisjes is echt een spannende thriller , vele verschillende gebeurtenissen zoals Kim en haar partner Karel, die banden met de onderwereld onderhoudt met alle gevolgen van dien…. Daarnaast maken we kennis met de Familie Vermeer, en daar gebeurd ook het nodige.. familietragedie, verdriet en meer…De schrijfster schuwt actuele onderwerpen zoals “vergismoord” niet en weet zo de spanning goed op te bouwen.

Langzaam aan door het boek heen komen de levens van Kim en Karel en de Familie Vermeer samen wat leidt een spannend restant van het boek. De ontknoping is zeer verrassend !

Absoluut een aanrader!

Mijn dank gaat uit naar Uitgeverij Cargo voor het beschikbaar stellen van een recensie exemplaar.

bol.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s