Book review : Cappuccino in Jordanië

Cappuccino in Jordanie
Reis langs kamelen en koelkastmagneten
Auteur: Anika Redhed
Taal: Nederlands
Uitgever: Perky Paper Publisher
9789080924154

‘Cappuccino in Jordanië’ is een waargebeurd verhaal over een reis door een land vol wonderen. Soms heb je er het gevoel dat je door de Bijbel rijdt, maar diezelfde middag kom je ineens in Indiana Jones terecht, of speel je de hoofdrol in een roman van Stephen King. Het is alsof je er zelf bij bent. Drijf mee op de Dode Zee, ga paardrijden door een Mars-landschap en overnacht onder de sterrenhemel in de woestijn. Wat ontdek jij in het wonderlijke Jordanië?

Dit boek vol humor biedt je de kans vanuit je luie stoel een nieuw land te ontdekken. Het geeft een kleine inkijk in de geschiedenis, sleept je mee in emotionele ervaringen en toont de schokkende keerzijde van het toerisme. Kan jij daarna de verleiding nog weerstaan om niet te gaan?

Over de Auteur : Anika Redhed is afgestudeerd in de psychologie en heeft daarna in verschillende landen gewoond en ( vrijwillig) gewerkt, o.a. in China, de Filipijnen, de VS en Duitsland. Ze heeft inmiddels door meer dan 60 landen gereisd. Anika heeft verschillende boeken uitgebracht over haar reiservaringen en een succesvolle reisgids over haar woonplaats : Secrets of Utrecht.

Het boek “Cappuccino in Jordanië” is een boeiend reisverslag door
Jordanië van Anika Redhed en haar man. Vanaf de eerste pagina heeft het je te pakken en reis mee zij aan zij met de auteur. Het is zo levendig geschreven dat het allemaal voor je ziet als een film.

Koning Abdullah & Koningin Rania in Petra ( foto uit eigen verzameling)

In het boek maken we kennis met de inwoners van het land, de tradities, gewoontes noem het maar op. Ook het stukje geschiedenis en het koningshuis ( dat vonden wij dan weer extra leuk) worden niet vergeten en zo schetst Anika Redhed een goed beeld van Jordanië.

Jordanië bekend van haar wereldwonderen, uiteraard worden die in het boek ook beschreven en terecht, maar ook de minder bekende en de niet altijd prettige omstandigheden van het land komen naar voren . Dat gaan we hier niet allemaal opnoemen, de lezer moet zelf ook wat ontdekken en reken maar dat dat met dit boek gaat gebeuren.

” Cappuccino in Jordanië” is geen standaard boek over Jordanië, het is een boeiend, luchtig en humorvol reisverslag. Geen zware kost of een ingewikkelde uitleg van de wereldwonderen, maar gewoon heerlijk open , luchtig en een vleugje humor, dat maakt het dat je het boek in een adem uitleest met een glimlach op het gezicht.

Naast een boeiend reisverslag bevat het boek enkele quotes en zwart/wit foto’s, en tevens handige tips waar je op moet letten etc als je zelf bijvoorbeeld naar Jordanië wilt reizen. Zeer handig!

Wil je na het lezen van “Cappuccino in Jordanië” nog meer weten? Bezoek dan de site van Anika Redhed

Mijn dank gaat uit naar Anika Redhed voor het beschikbaar stellen van een recensie exemplaar.

Boek is o.a. te koop bij : bol.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s