Book review : Ik was een seksslavin

Ik was een seksslavin
Een verbijsterend schokkend en zeer persoonlijk verhaal
Auteur: Anna Ruston
Taal: Nederlands
Uitgever: Just Publishers
9789089757333

In dit boek onthult Anna de schokkende waarheid over wat haar overkomt achter de gesloten deuren van een schijnbaar normaal huis in een gemiddelde straat.

Anna groeit op in een ontwricht gezin. Ze voelt zich verwaarloosd en eenzaam. Wanneer ze op de taxistandplaats een vriendelijke taxichauffeur ontmoet is ze blij verrast. Malik geeft haar alle aandacht. Bij hem kan ze eindelijk haar hart uitstorten. Als Malik Anna uitnodigt zijn familie te ontmoeten gaat ze daar graag op in. Ze hunkert naar de warmte van een echt gezin.

Eenmaal bij Malik thuis weigert hij Anna te laten gaan. Vastgehouden door hem en zijn familie wordt Anna opgesloten in een slaapkamer. Malik blijkt een sadistische pedofiel die vanaf de eerste dag Anna behandelt als zijn huisslaaf. Ze kan zijn huis niet meer verlaten en wordt dagelijks onderworpen aan seksueel misbruik. Als ze weigert te gehoorzamen krijgt ze slaag.

Volledig afgezonderd van de buitenwereld wordt Anna gaandeweg gebroken – zowel fysiek als mentaal – door de vele seksuele vernederingen en het wreedheden die ze ondergaat. Haar donkerste momenten worden inktzwart als het misbruik resulteert in de geboorte van vier baby’s die haar worden afgenomen.

Na lange tijd ziet Anna kans, ondanks haar kapotgemaakte geest en lichaam, met hulp van buitenaf te ontsnappen. In dit boek vertelt ze haar verbijsterende verhaal. Anna Rustons boek over haar schokkende ervaringen maakte in Engeland een lawine aan reacties los. Er werden ruim 150.000 exemplaren verkocht.

Ik was een seksslavin is een waargebeurd levensverhaal, een verhaal dat begint als Anna als 15 jarige tergoeder trouw mee gaat met Malik ( de enige persoon die aardig tegen haar deed) om met zijn familie kennis te maken…. Het begin van alle ellende…

Het verhaal voor door Anna zelf verteld ( Anna Ruston is een pseunoniem en de echte naam is tot dus ver niet bekend). Dit verhaal van een meisje dat op 15-jarige leeftijd door een Pakistaanse taxichauffeur werd gekidnapt en vervolgens dertien jaar werd vastgehouden, met volledig medeweten van zijn familie, deed echt mijn bloed koken. Ontvoering, Seksueel Misbruik, mishandeling. De meeste afschuwelijke dingen worden verteld zonder enige terughoudendheid.

Dit boek is zo heftig dat je als lezer wel het een en ander gewend moet zijn, maar ook de lezer die veel gewend is, zal toch echt wel even het boek wegleggen en de dingen moeten laten bezinken.. je zou er anders echt nachtmerrie´s van krijgen.

Het is met dit boek niet eenvoudig om een recensie te schrijven. Het verhaal van Anna is verschikkelijk en goh wat heeft ze veel moeten doorstaan, lichaamlijk was het afschuwelijk pijnlijk om natuurlijk maar te zwijgen over het geestelijke lijden. Een trauma voor het leven.

Ongelofelijk wat een mens kan hebben.. toch heb je tijdens het lezen ook heel soms het gevoel, hoe kan dit allemaal waar zijn, zoveel ellende dat kan toch helemaal niet echt gebeurd zijn…Ja dan zou Anna alles uit haar duim gezogen hebben? Dan heb je wel heel veel fantasie… Nee die optie lijkt niet aan de orde, daarvoor zijn de gebeurtenissen te gedetailleerd.

Uiteindelijk weet Anna te ontsnappen aan de gruweldaden en leeft ze inmiddels samen met haar man en vier kinderen, uiteraard heeft Anna hulp gehad en waarschijnlijk nog wel, want dit is een trauma voor het leven.

Er zijn dingen je blijven bezig houden, zoals waarom heeft Anna nooit aangifte gedaan tegen Malik en zijn familie? Zit de angst nu nog steeds zo diep? Deze monsters moeten toch echt boeten voor hun daden.. Uit eindelijk bleek Anna niet het enige slachtoffer te zijn, maar meerdere (jonge) vrouwen rondom deze familie. Met haar aangifte zouden de andere aangiftes sterker staan en omgekeerd ook.

Schijnbaar kan angst en onverwerkt verdriet dit met je doen.. het is ook niet aan ons om daarover te oordelen, wij hebben niet in haar schoenen gestaan, gelukkig ook maar.

Dapper dat ze haar verhaal als een soort therapie in boek vorm heeft kunnen opschrijven. Laat het een boodschap zijn voor alle meisjes en vrouwen niet mee te gaan met vreemde mannen, al zijn ze nog zo aardig….

Mijn dank gaat uit naar Just Publishers voor het beschikbaar stellen van een recensie exemplaar.

Boek is o.a. verkrijgbaar bij bol.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s