Book review : Sjakie en de Chocoladefabriek

Sjakie en de chocoladefabriek
Auteur: Roald Dahl
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij De Fontein
9789026139413

De klassieker Sjakie en de chocoladefabriek is een bestseller van kinderboekenschrijver Roald Dahl, met prachtige tekeningen van bekroond illustrator Quentin Blake. Sjakie en de chocoladefabriek werd al twee keer verfilmd.Inhoud boek:

Als Sjakie een Gouden Toegangskaart vindt in een reep chocola, gaat zijn diepste wens in vervulling: hij krijgt een rondleiding door de geheimzinnige chocoladefabriek van meneer Willie Wonka, de ongelofelijkste, geweldigste en verbazingwekkendste chocoladefabrikant ooit. En wie zou niet willen rondwandelen op de plek waar ze opstijglimonade met prik, holle-kiezen-vullende karamels, aardbeiensap-waterpistolen of aflikbaar behang voor kinderkamers maken? Maar in de fabriek schuilen ook grote gevaren. Bijvoorbeeld voor Caspar Slok, die door een rivier van hete chocolade wordt meegesleurd…

Roald Dahl wie kent zijn boeken niet.. ik denk maar weinig. Zelf natuurlijk wel van Roald Dahl gehoord, maar nooit gelezen, schijnbaar kwamen vroeger zijn boeken niet door de keuring van mijn ouders… Maar het is nooit te laat om het nog te gaan lezen. Inmiddels de nodige boeken in bezit. ( nu nog tijd maken om alles te lezen). Uiteraard later beide films wel gezien, maar niet echt te vergelijken met het boek.

Sjakie en de chocoladefabriek is toch wel een klassieker en tijdloos, vroeger leuk en nu ook nog leuk om te lezen, niet alleen voor kinderen ook voor volwassenen. Sjakie en de chocoladefabriek is een kinderboek van de Engelse schrijver Roald Dahl, oorspronkelijk uitgebracht in 1964. Het boek wordt vaak gezien als een van de beste kinderboeken van de 20e eeuw. Het boek verscheen in het Nederlands voor het eerst in 1968.

Voor de kinderen is het een superspannend boek, en grappig en natuurlijk zeer fantasierijk. Wie wil er nu geen aflikbaar behang.. Handig toch hoeven Pa en Ma niet meer te behangen, hoe fijn is dat?

Het boek is erg leuk geïllustreerd. Begrijpelijke geschreven , niet al te moeilijke woorden. Belangrijk : het bevat ook levenslessen. Vier van de vijf kinderen en hun ouders waren hebberig, alles willen hebben, terwijl je alles al hebt…. Sjakie en zijn opa hadden eigenlijk niks, maar genoten met volle teugen van de Chocolade fabriek en vroegen niks… Zoals het leven is : Wees tevreden met wat je hebt…

Boek is o.a. verkrijgbaar bij : Uitgeverij Fontein, Bol.com , Bruna, Bookspot, Libris, Read Shop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s