Book review : Wales Wandelgids

Rother wandelgids Wales
de mooiste kust- en bergwandelingen
Auteur: Britta Schulze-Thulin
Taal: Nederlands
Uitgever: Elmar
9789038926933

De Rother wandelgids Wales beschrijft de 50 mooiste kust- en bergwandelingen in het westen van het Verenigd Koninkrijk – van Pembrokeshire tot Anglesey, van de Ierse Zee tot de grens met Engeland, in de bergachtige regio’s, het binnenland en langs de kust.

Betrouwbare routebeschrijvingen

Gedetailleerde wandelkaarten

Informatieve hoogteprofielen

Downloadbare GPS Tracks

Met enige regelmaat proberen we bij The New Royalty World ook aandacht te besteden aan Reizen en Wandeltocht. Kortom een blog voor iedereen.

Vandaag is het de beurt aan de Wandelgids over Wales. Wales maakt met Engeland, Noord-Ierland en Schotland deel uit van het Verenigd Koninkrijk. Wales ligt in het westen van het eiland Groot-Brittannië en grenst in het oosten aan Engeland. Wales kent een eigen taal, een eigen vlag. Wales telt iets meer dan drie miljoen inwoners waarvan nog een zesde Welsh spreekt.

De gehele geschiedenis van Wales te bespreken laten we maar achterwege, want dan ben je nog wel even bezig. Al is dat best wel interessant. Dus wandelschoenen aan, routes van het boekje volgen en ter plekke de geschiedenis opdoen.

De wandelgids beschrijft de 50 mooiste kust en bergwandelingen. Er worden nuttige tips gegeven, bijvoorbeeld over de routebeschrijvingen, de zwaarte van de wandelingen, de duur van de betreffende wandeling, hoogteverschillen, symbolen die gebruikte worden, info over markeringen en wegwijzers , regels in natuurgebieden, wat te doen bij noodgevallen, gebruik kompas en GPS. Zeer nuttig info allemaal.

Tevens is er natuurlijk aandacht voor het Klimaat in Wales, de Flora en Fauna, informatie over o.a. openbaar vervoer en accommodaties. Een Engelse en een Welsch Woordenlijst.

Verder bevat de wandelgids zeer gedetailleerde wandelkaarten, hoogteprofielen en downloadbare GPS Tracks. Natuurlijk ontbreken de foto´s ook niet, prachtige kleurenfoto´s van het bezienswaardige landschap van Wales. Indrukwekkend!

Mocht je ooit naar Wales gaan, dan mag deze wandelgids zeker niet in uw bagage ontbreken.

Mijn dank gaat uit naar Uitgeverij Elmar voor het beschikbaar stellen van een recensie exemplaar.

De Wandelgids is o.a. verkrijgbaar bij : Bruna.nl, bol.com, Bookspot, AKO, Libris, Read Shop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s