Book review : Het Italiaanse meisje

Het Italiaanse meisje
Auteur: Lucinda Riley
Uitgever: Xander Uitgevers B.V.
9789401610810
496 pagina’s

Rosanna is nog maar elf als ze de man die haar leven zal veranderen voor het eerst ontmoet. Ze ziet operastudent Roberto in het café van haar ouders in Napels en is op slag verliefd. Als ze gevraagd wordt een lied te zingen, is Roberto zo onder de indruk van haar stem dat hij Rosanna ervan overtuigt dat ze net als hij een grootse toekomst in de opera heeft.

In de jaren die volgen blijven de paden van Rosanna en Roberto elkaar kruisen. De twee bijzonder getalenteerde operazangers reizen de hele wereld over. Maar de glamour en het succes gaan niet altijd samen met Rosanna’s onwankelbare liefde voor Roberto. Hun turbulente romance kent diepe dalen en hoge pieken. En dan wordt Rosanna geconfronteerd met het onomkeerbare verleden, dat hun geluk in de weg lijkt te staan…

Het Italiaanse meisje neemt je mee op Rosanna’s onvergetelijke reis van het harde bestaan in Napels naar de luxe van Milaan en de meest prestigieuze operahuizen ter wereld.

Wat is het toch met de boeken van Lucinda Riley? In een zucht en een scheet ( we zeggen gewoon hoe het is) heb je een boek van haar uit.

” Het Italiaanse meisje” is een eerder werk van Lucinda, die enorme succesen viert met ” de Zeven Zussen” serie. Haar uitgeverij besloot door dit succes ook haar eerdere werk te publiceren en ja dat zijn ook pareltjes.

Vanaf de eerste pagina wordt je meegezogen in het boeiende verhaal over Rosanna en Roberto. Deze twee zijn de hoofdpersonages, maar zijdelings volg je ook het leven van Rosanna´s broer Luca en zus Carlotta en hartsvriendin Abi. De personages zijn zo zeer levendig beschreven en zo leer je goed kennen en heb je soms wel de neiging om Rosanna te roepen en te waarschuwen, Roberto zou je wel een punter onder zijn hol wil geven, en van Luca kun je alleen maar houden..

” Het Italiaanse meisje ” is een prachtig liefdesverhaal, maar niet dat je er bij zit zwijmelen, nee ook de harde realiteit komt naar voren, bedrog, verlies, verdriet, egoisme, zelfopoffering. Dat maakt het boek niet langdraderig, maar een boek dat je veel plezier leest. Dit boek is absoluut een aanrader, dit moet je gewoon gelezen hebben!

Mijn dank gaat uit naar Xander Uitgeverij voor het beschikbaar stellen van een recensie exemplaar.

Boek is o.a. verkrijgbaar bij : bol.com, Bruna, Bookspot, Libris ,Readshop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s