Book review : Furie

Furie
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Auteur: Katie Lowe
9789400510210

Je zou er een moord voor doen om bij ze te horen… Een weergaloze literaire thriller voor liefhebbers van De verborgen geschiedenis en The Craft.

Engeland, 1998. Een zestienjarig meisje wordt dood gevonden op het terrein van een Britse meisjesschool. Ze is volledig in het wit gekleed en zit op een schommel. Haar doodsoorzaak is onbekend.

Vier meisjes weten wat er gebeurd is. Ze hebben altijd gezwegen. Tot nu.

Heden. Na een ongeluk waarbij haar vader en zus omkwamen, krijgt Violet een studiebeurs voor Elm Hollow Academy, een prestigieuze particuliere meisjesschool. De school ligt in een stil kustplaatsje met een zwarte geschiedenis – in de zeventiende eeuw vonden er heksenprocessen plaats.

Violet sluit vriendschap met drie meisjes en wordt meegesleept door hun fascinatie voor hekserij en occultisme. Maar wanneer negen maanden na haar vermissing het lichaam van een voormalig lid van het vriendinnengroepje wordt gevonden, begint Violet te twijfelen aan haar vrienden, haar docenten en zelfs aan haar eigen beoordelingsvermogen.

Een boek waar ik maar moeilijk in kon komen, en ik soms geen idee wat ik nu werkelijk aan het lezen was: Een thriller of een YA boek…

Het vertelt het verhaal van vier tienermeisjes op een privémeisjesschool, waar een andere tiener dood is gevonden… Klinkt allemaal heel spannend. Dat werd het niet echt. Ja dat kan natuurlijk aan mijn persoontje liggen, maar hekserij , ik heb er gewoon helemaal niks mee, en dan wordt een boek lezen al wat minder interessant.

Hekserij ( dat even terzijde gelaten), moord en vriendschap. De lay-out van het boek, en zelfs het begin, zag eruit als een enorm veelbelovend…Dingen “gebeuren gewoon”, mensen sterven gewoon, het bleef vlak en geen van de personages is zelfs geloofwaardig, je kan er geen band mee krijgen. Dat is zeker wat betreft de hoofdpersoon Violet erg jammer, daar had meer ingezeten.

Vond de verhaallijn ook niet echt duidelijk, soms zelfs rommelig dat maakte zelfs dat je pagina´s overnieuw moest lezen om het te blijven volgen. Heb zelfs op het punt gestaan het boek maar voorgoed weg te leggen.. Maar dat vond ik niet bij het recenseren van een boek horen. Ik denk dat het concept van Furie goed was, maar de uitvoering voldeed niet aan mijn verwachting.

Mijn dank gaat uit naar A.W.Bruna Uitgevers voor het beschikbaar stellen van een recensie exemplaar.

Boek is o.a. verkrijgbaar bij : bol.com , Bruna, Libris, Bookspot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s