Spel review : Commotie in het museum

Commotie in het museum
Een uniek kwartspel met hindernissen
Uitgever: Kosmos Uitgevers

Commotie in het museum is een kwartetspel met hindernissen voor jong en oud met als doel zo veel mogelijk schilderijen van een bepaalde stroming te verzamelen. Maar pas op: commotiekaarten zoals De Erfgenaam, De Vervalser en De Museumdirecteur kunnen voor- of tegenspoed brengen. Het kwartet vormt een mooi overzicht van beroemde schilderijen én van minder bekende kunstenaars uit verschillende kunststromingen. In bijgevoegd boekje staat uitgebreide informatie over de kunstwerken en hun makers.

Onlangs dit spel “Commotie in het museum” gewonnen in ruil voor een eerlijke recensie. Een kwartetspel, goh lang geleden nog eens gekwartet.. Hoe ging dat ook al weer? Gelukkig zit er bij het spel een boekje met een duidelijke spel uitleg. Maar dat niet alleen, in het boekje worden ook kaarten de afbeeldingen ( schilderijen) in het kort beschreven. Het is dus ook nog eens leerzaam.

Voor de mensen onder ons die niet thuis zijn in de kaartspellen : Kwartet is een kaartspel waarin getracht moet worden zo veel mogelijk kwartetten (vier bij elkaar horende kaarten) te verzamelen. Een kwartetspel bestaat dan ook uit een veelvoud van vier kaarten (kwartetten). Het aantal kwartetten in een spel varieert van 8 tot 20 kwartetten.

Commotie in het museum is een leuk en leerzaam spelletje, goed te spellen met en 3 personen omdat er genoeg kaarten in het spel zitten.

Het spelen van het spel : In dit spel pak je alleen kaarten van de ” pot” en niet aan je medespeler/ tegenstander. Als speler mag je maximaal 8 kaarten hebben, heb je er meer dan moet je tot 3 kaarten terugleggen. Doel is natuurlijk 4 kaarten van dezelfde categorie te bemachtigen. Dat lijkt best eenvoudig… maar het spel heet niet voor niks ” Commotie in het museum”. Je kan voor hindernissen komen te staan…

Het spel bevat extra kaarten die je tijdens het spel kan gebruiken, zo kan jij of je medespeler alle kaarten van je tegenspeler opeisen van bijvoorbeeld een bepaalde schilder, of ongezien een kaart ruilen, of gewoon een kaart uit de hand van een speler pakken . Dit maakt het spelen van het spel nog leuker.

Samengevat een leuk spel waar je veel spelplezier aan beleeft en kennis maakt met de Nederlandse Schilders en Schilderijen.

Onze dank gaat uit naar Uitgeverij Kosmos voor het beschikbaar stellen van het spel.

Spel is o.a. verkrijgbaar bij : bol.com , bookspot, Spellenrijk, Libris

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s