Book review : Stille Wateren

Stille wateren
Auteur: Eva Nagelkerke
Uitgever: HarperCollins
9789402704631
Sophie heeft iets vreselijks gedaan. Of niet?

Sophie is negenentwintig en woont nog bij haar ouders. De spanning in huis is echter om te snijden. Tien jaar geleden heeft ze iets afschuwelijks gedaan, en daar moet ze nog dagelijks voor boeten. Gebukt onder schuldgevoel probeert Sophie haar leven weer op de rit te krijgen, hoewel haar omgeving haar geen centimeter ruimte geeft. Dan slaat de twijfel toe. Wat is er eigenlijk echt gebeurd? Is zij werkelijk het monster waar de kranten vol van stonden?

De zoektocht naar de waarheid brengt Sophie en haar omgeving aan het wankelen en zorgt ervoor dat grenzen tussen waan en werkelijkheid vervagen. Iemand die niet wil dat de waarheid aan het licht komt, speelt een manipulatief spelletje met haar…

Zo nu en dan kom je in aanraking met een boek die je zo te pakken kan hebben dat je daar helemaal in zit en alles om je heen vergeet. Stille Wateren van Eva Nagelkerke is zo een boek. Wat een verhaal!

In het boek maken we kennis met Sophie , een jonge vrouw die het moeilijk heeft. Waarom ze het moeilijk kom je al vrij snel achter. Iets uit haar verleden. De kern van het verhaal is echter hoe ze worstelt met de gemaakte afspraken na haar terugkeer in de maatschappij, het kort houden door haar ouders, en later haar twijfel over het gebeuren uit het verleden.

Het boek Stille Wateren speelt zich zowel in het nu als het verleden af. Het verleden wordt verteld door de verschillende personages waar het omdraait, keurig aangeduid met data en jaar. Door die verhalen uit verleden krijg je een beeld van waarom Sophie zo geworden is, althans volgens haar ouders.

Het is allemaal beeldend geschreven en vooral Sophie komt echt te leven en voel je een band mee, je voelt haar pijn, verdriet en strijd. Het spanning gehalte in het boek is prima, er wordt langzaam naar het plot toegewerkt, waarin je als lezer alle ruimte hebt om zelf mee te denken over wat en wie om er uiteindelijk via een verrassend einde achter te komen dat je er als lezer totaal naast zat.

Stille wateren hebben diepe gronden is het spreekwoord. Dit boek doet dat spreekwoord recht aan. Een hele sterke thriller die de lezer zeker na het lezen nog enige tijd bezig zal houden.

Mijn dank gaat uit naar Uitgeverij HarperCollins Holland voor het beschikbaar stellen van een recensie exemplaar.

Boek is o.a. verkrijgbaar bij : bol.com , Bruna, Libris, Bookspot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s