Book review : ¡Viva Cuba!

¡Viva Cuba!
60 jaar revolutie
Uitgever: Davidsfonds/Infodok
Auteur: Dirk Tieleman Lut Baten
9789059089303

¡Viva Cuba! Een nieuwe tijd is aangebroken. Voor het eerst staat er geen Castro meer aan het roer. Een illustere onbekende, die niet eens meevocht in de Cubaanse revolutie van 1959, heeft de macht overgenomen. Wat hebben de Castro’s na 60 jaar nagelaten? En hoe is het eiland er nu aan toe?

Dirk Tieleman en Lut Baten volgen het spoor van de revolutie en praten met Cubanen van allerlei slag en leeftijd. De ideeën van Fidel Castro worden levendig gehouden in het straatbeeld, maar de revolutie is voor velen al lang geschiedenis. Wie kan, verdient zijn brood in een nieuwe economie die vooral draait rond toerisme. Zij vormen een nieuwe klasse in een klasseloze samenleving. De jongeren willen vrij zijn in denken en doen. Anderen zoeken hun heil in het buitenland. Maar allen dragen ze het eiland in hun hart: ¡Viva Cuba!

¡Viva Cuba! is een reisverslag met een combi van een stukje geschiedenis van het land. Daarnaast is er ook ruimte voor de persoonlijke verhalen van enkele Cubanen. Ze vertellen openhartig over hun bestaan en hun gedachtegangen.

In het boek staan ook veel zwart wit foto’s. Er wordt ook veel gesproken over hun kleurrijk Cuba is. Dan is het jammer dat de foto’s in zwart wit zijn. Dat geeft de lezer toch een vertekend beeld van het land en zijn bevolking.

Het boek leest lekker vlot weg en kan een mooie hulp zijn voor mensen die zich willen voorbereiden voor een reis naar Cuba.

Mijn dank gaat uit naar Uitgeverij Standaard voor het beschikbaar stellen van een recensie exemplaar.

Boek is o.a. verkrijgbaar bij : bol.com , AKO, Libris, Bookspot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s