Book review : Het nieuwe meisje

Het nieuwe meisje
Een Gabriel Allon-thriller
Auteur: Daniel Silva
Uitgever: HarperCollins
9789402704198

Niemand weet wie ze is: het mooie meisje dat elke dag bij een exclusieve privéschool in Zwitserland wordt afgezet door een zwaarbeveiligde autocolonne, alsof ze een staatshoofd is. Er wordt gefluisterd dat ze de dochter van een rijke, internationale zakenman is. Maar dat is niet waar, haar vader is de verafschuwde kroonprins van Saoedi-Arabië, die onder vuur ligt vanwege zijn rol in de moord op een dissidente journalist. Als zijn dochter op gewelddadige wijze wordt ontvoerd, gaat hij naar de enige man die hij vertrouwt.

Gabriel Allon, de legendarische meesterspion, bijt zich vast in de zaak en komt terecht in een dodelijke en geheime oorlog met een oude vijand die de toekomst zal bepalen van het Midden-Oosten – en misschien wel van de hele wereld…

Over de Auteur : Daniel Silva (Michigan, 1960) is een Amerikaans thrillerauteur van voornamelijk spionagethrillers. Hij was voordien werkzaam als journalist.

Het nieuwe meisje is losjes gebaseerd op recente gebeurtenissen en gaat in op wat later zou kunnen gebeuren. Meesterspion Allon bevindt hij zich nog steeds in het middelpunt van de actie. Het nieuwe meisje is deel negentien in de serie rond Gallon. In het nieuwe meisje wordt hij aangetrokken door de toekomstige koning van Saoedi-Arabië, Prins Khalid, wanneer de twaalfjarige dochter van Khalid, zijn enige kind, in Zwitserland wordt ontvoerd. Allon had grote verwachtingen van Khalid om Saoedi-Arabië te moderniseren. Vrouwen kregen bijvoorbeeld meer rechten. Maar toen begon Khalid zijn tegenstanders op te ruimen, soms door gevangenschap, soms door moord, en hun geld en eigendommen toe te eigenen. Toen een Saoedische journalist en dissident naar het Saoedische consulaat in Istanboel werd gelokt en op brute wijze werden vermoord, gaf Allon de Khalid op. Maar Gallon kon niet weigeren hem te helpen zijn dochter te vinden en haar leven te redden.

De schrijfstijl van Silva is vlot . Zijn aandacht voor detail is van hoge kwaliteit of het nu gaat om actuele gebeurtenissen, straatnamen, plaatsen, mensen, enz. – Silva weet van ieder land waar het verhaal zich afspeelt alles juist te benoemen. Ook van de minder bekende plaatsen.

Het nieuwe meisje een boek vol actuele politieke gebeurtenissen, verweven met veel internationale intrige, snelle actie en veel wendingen houden je scherp tijdens het lezen. Alle personages zijn zeer beeldend beschreven.

Samengevat : Het nieuwe meisje is slim en intelligent opgebouwd, vol met wendingen, snelle actie, internationale intrige, opmerkelijke aandacht voor details van elke soort – plaatsen, politiek, mensen – uitstekende schrijfstijl met de juiste dosis spanning.

Mijn dank gaat uit naar Uitgeverij Harper Collins Holland voor het beschikbaar stellen van een recensie exemplaar.

Boek is o.a. verkrijgbaar bij : bol.com, AKO, Libris, Bookspot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s