Book review : De dood van Harriet Monckton

De dood van Harriet Monckton
Auteur: Elizabeth Haynes
Uitgever: de Fontein Romans & Spanning
9789026149054

Harriet Monckton wordt dood aangetroffen. Vergiftigd of door eigen hand? Ze bleek verwikkeld te zijn in diverse relaties maar ook haar goede vriendin Frances is verdachte in deze zaak.

In november 1843 wordt de 23-jarige lerares Harriet Monckton dood gevonden achter de kapel in Bromley die ze regelmatig bezocht. Het dorp is geschokt, helemaal wanneer het autopsierapport vermeldt dat ze zwanger was. Harriet bleek verwikkeld te zijn in relaties met ten minste drie mannen, maar ook haar goede vriendin Frances wordt gezien als verdachte in deze moordzaak. Wie heeft Harriet vermoord en wie is de vader van haar ongeboren kind?

De drieëntwintigjarige Harriet Monckton werd dood aangetroffen. Harriet was een gerespecteerde vrouw, uit een goed gezin en een regelmatige kerkganger. Haar dood schokte de gemeenschap. De lezer krijgt een glimp van de dood van Harriet in de proloog en we worden vervolgens door de volgende dagen geleid.

Harriet was bij veel mensen bekend en had veel geheimen die gedurende het hele verhaal aan het licht komen. Wanneer uit het post mortem blijkt dat Harriet zwanger was, wordt de zaak urgenter. Het is duidelijk dat Harriet is vermoord en wat duidelijker wordt, is dat er veel verdachten zijn. Zoveel personages in dit verhaal hebben hun eigen reden om haar uit de weg te ruimen.

Er zijn veel personages en de auteur springt vrij snel van de ene naar de andere. Het onthullen van hun diepste gedachten en geheimen komen dus in sneltreinvaart voorbij. Het kostte me een tijdje om aan deze stijl te wennen en te onthouden wie wie was. Iedere personage is goed uitgewerkt zodat de lezer na verloop van tijd ze beter leert kennen.

Niet alleen de personages komen tot leven door de schrijfstijl van de auteur, maar ook de omgeving komt heel beeldend over. Het verhaal is goed in elkaar gezet, met een onverwachte wending hier en daar. De lezer daarmee vaak op het verkeerde been gezet.

Elizabeth Haynes heeft een lang vergeten moordzaak als onderwerp genomen en deze op wonderbaarlijke wijze tot leven gebracht. Haar passie voor het onderwerp komt tot uiting in haar schrijven. Het boek is zeker een aanrader.

Mijn dank gaat uit naar Uitgeverij Fontein voor het beschikbaar stellen van een recensie exemplaar.

Boek is o.a. verkrijgbaar bij : bol.com, AKO, Libris, Bookspot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s