Book review : Drama in drie bedrijven

Drama in drie bedrijven
Auteur: Agatha Christie
Uitgever: The House of Books
9789048823680

Tijdens een feestje bij de acteur Charles Cartwright sterft plotseling een van de gasten. Men vermoedt dat een hartaanval de doodsoorzaak is. De gastheer denkt echter aan moord. Hercule Poirot heeft het idee dat Cartwright graag de rol van amateurdetective wil spelen, maar dan sterft er weer iemand.

Het was weer even tijd voor een boek van Agatha Christie. Dit keer Drama in drie bedrijven. Wederom met Hercule Poirot. Maar er zat bijna geen Hercule Poirot in! Het verhaal vond ik dan ook een beetje moeilijk om in te komen. Het begin was zeker niet bijster interessant, bij het saaie af eigenlijk.

Ongeveer halverwege begint Hercule Poirot serieus te verschijnen. In het begin was er een kleine scène met hem, maar dat was niets bijzonders. Toen hij eenmaal ter tonele kwam, begon het verhaal aan waarde te winnen en kwam er ook wat vaart in het verhaal. Hercule Poirot was nu aanwezig maar niet met zijn gebruikelijke detective-type bemoeienis.

De aanwijzingen in het boek naar de dader zijn minimaal. Je hebt dan als lezer ook niet echt een idee hoe en wat. Het einde was dramatisch met een verrassend einde.

Samengevat : het boek is te traag, onsamenhangend, niet genoeg van de beruchte Belgische detective, en hoewel het einde goed was, had het niet genoeg kracht om de rest van het boek te overtreffen. Een minder boek uit de serie over Hercule Poirot.

Boek is o.a. verkrijgbaar bij : bol.com, AKO , Libris, Bookspot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s