Recensie : Drie generaties dochters

Drie generaties dochters
Auteur: Victoria Schuurman
Uitgever: Aspekt B.V., Uitgeverij
9789463388979

Een directe ontmoeting van een grootmoeder met haar dochter en kleindochter. Thema is de jeugdervaring van de drie vrouwen, waarbij zij niet alleen hun pijn en teleurstellingen naar voren brengen, maar tegelijkertijd op zoek zijn naar de rode draad die hun levens verbindt.

Een samenspel tussen gesprekken en gedachtes, dat uiteindelijk leidt tot onverwachte intimiteit en contact.

Drie generaties dochters verteld het verhaal van drie vrouwen met elkaar verbonden door de bloedband. Een bloedband is sterk zegt men. De drie vrouwen : Omi, Eline en Esther komen bijeen, om eens goed het gesprek met elkaar aan te gaan. Vooral Eline en Esther lijken nogal te worstelen met enkele zaken. Ze vragen dus Omi om eens wat meer te vertellen zodat de andere dames misschien een antwoordt vinden op hun vragen.

Het is een verhaal uit het leven gegrepen. Het verhaal is ook zeker wel herkenbaar. Willen we allemaal niet weten hoe we geworden zijn, wie we nu zijn? Hoe vaak wordt er ook niet gezegd ik ga het beter en anders doen dan mijn moeder, om dan later tot de ontdekking te komen dat je eigenlijk niet zoveel anders doet dan je moeder.

Dat is ook maar het in dit verhaal om gaat. Ze zitten met vragen waarop ze een antwoordt willen. Door elkaar te confronteren met de vragen die hen bezig houdt, en de antwoorden daarop maakt toch dat de dames nader tot elkaar komen, begrip voor elkaar hebben. 

Het boek is niet al te dik, je hebt het dan ook zo gelezen. De schrijfstijl is vlotjes en ook beeldend. Je waant je echt in de kamer van Omi. Het is een leuk boekje voor tussendoor.

Mijn dank gaat uit naar Uitgeverij Aspekt B.V. voor het beschikbaar stellen van een recensie exemplaar.

Boek is o.a verkrijgbaar bij : Uitgeverij Aspekt B.V., bol.com, AKO, Libris , Bookspot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s