Recensie : Ajax Amsterdam

AJAX Amsterdam
Auteur: Sam van Clemen
Uitgeverij : Aspekt B.V.
9789464240016

AFC Ajax is een begrip in het Nederlandse en Europese voetbal. Iedereen kent de club, ze heeft supporters over het hele land. Ze won tot nog toe 34 landstitels, negentien KNVB-Bekers en zes Europese Bekers. En ze leverde tal van spelers af van vaak internationale klasse. De Johan Cruijff ArenA is door de jaren uitgebouwd tot een voetbaltempel waar het aangenaam vertoeven is. Voorgangers De Meer en het Olympisch Stadion zijn eveneens legendarische voetbaltempels. Nu in 2020 de club al meer dan 120 jaar bestaat, brengt dit boek een up-to-date overzicht van die rijke geschiedenis in negen chronologische delen. Aan de belangrijkste spelers en bestuursleden zijn aparte kaderteksten gewijd. In de bijlage zijn overzichten opgenomen van het palmares van de club en de individuele spelers, de eindstanden in de competitie, de Ajacieden in Oranje, de Europese wedstrijden, de voorzitters en de trainers. Zo wordt een belangrijk stuk Nederlandse en Europese voetbalgeschiedenis in kaart gebracht.

Het was weer eens tijd voor een sportboek. Deze keer over Ajax Amsterdam. Dat is als een neutrale clubvoetbal liefhebber best eens leuk om te lezen. Het boek bevat de rijke geschiedenis van de voetbalclub uit Amsterdam. Het begint uiteraard bij de oprichting begin vorige eeuw.

De club is opgericht op 18 maart 1900 en is een van de drie traditionele topclubs in Nederland. Sinds de oprichting van de Eredivisie speelt Ajax onafgebroken in deze hoogste divisie. Ajax is 34 keer kampioen van Nederland geworden. Ajax staat ook bekend als de club die de eerst georganiseerde UEFA Super Cup in 1972 won door het Schotse Glasgow Rangers te verslaan. Dat en meer van Ajax is terug te vinden in het boek.

Tevens worden er helden vanuit het verleden en het heden uitgelicht en kom je meer over hun levensloop te weten. Daarnaast worden er ook uitslagen vermeld, van de allereerste competitie tot het heden. Natuurlijk ontbreken de verslagen de Europese wedstrijden ook niet. Een mooi compleet naslag werk over Ajax.

Het boek is een compleet overzicht van de clubhistorie en geeft je als leek een prima inzicht over de club. Een aanrader voor de Ajax en voetbal liefhebber.

Mijn dank gaat uit naar Uitgeverij Aspekt B.V. voor het beschikbaar stellen van een recensie exemplaar.

Boek is o.a. verkrijgbaar bij : Uitgeverij Aspekt, bol.com, AKO, Libris, Bookspot, Bruna.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s