Recensie : Bullseye

‘Kijk uit! Mike is terug in je leven.’ Claudia kijkt naar haar Instagram bericht. Wat zou het betekenen? Wie is de vrouw die het bericht hee gestuurd? En wie bedoelt ze met Mike? Michael van Kessels, een beroemde darter, die Claudia weer volgt op Instagram? Als een thriller schrijfster vindt Claudia het uiterst interessant om de antwoorden op deze vragen te vinden en gaat ze dus ook op onderzoek uit. Ze spreekt met de vrouw af. En ook gaat ze daten met Michael. Hoe verder ze in haar onderzoek komt, hoe meer ze zich realiseert dat ze moet vrezen voor haar eigen leven. Maar stoppen is voor Claudia geen optie.

Bullseye is een lekkere thriller waarin we Claudia, een auteur volgen. Claudia werkt aan een nieuw boek, met als thema narcisme. Via haar instagram account krijgt ze een berichtje wat haar nieuwsgierigen ze besluit op onderzoek uit te gaan. Want ja wie weet kan ze wat mee voor haar boek… Dat betekent het begin van een spannend verhaal.

Het verhaal weet je vanaf het begin te pakken en dat blijft tot het einde zo. Als lezer denk je mee op zoek naar dader en motief om er dan toch weer achter te moeten komen dat je er naast zit. Pas op het einde van het verhaal vallen de puzzelstukjes op zijn plaats. De auteur heeft een vlotte en moderne manier van schrijven en ja je moet ook niet al te preuts zijn. Je zou er zo maar rode oortjes van kunnen krijgen. De schrijfwijze is redelijk beeldend en de personages, met name Claudia komen goed uitgewerkt over.

Zoals eerder vermeld is de rode draad door het verhaal narcisme. De auteur heeft zich daarin zeker verdiept en een goed beeld van een narcist neer gezet. Voor wie niet weet wat narcisme inhoud : Narcisme is een vorm van gedrag dat wordt gekenmerkt door een obsessie met het eigen uiterlijk, de eigen persoonlijkheid, egoïsme, dominantie, ambitie en gebrek aan empathie. Iemand die narcistisch gedrag vertoont, noemt men wel een narcist.

Samengevat : Een heerlijke thriller, een juiste dosis spanning. Een thema waar men niet veel over leest, realistisch geschreven, nergens over de top. Zeker een aanrader.

Mijn dank gaat uit naar Uitgeverij Aspekt B.V. voor het beschikbaar stellen van een recensie exemplaar.

Boek is o.a. verkrijgbaar bij : Uitgeverij Aspekt, Bol.com, Libris, Bookspot, Bruna

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s