Recensie : De Tweede Vrouw

De tweede vrouw
Auteur: Astrid Witte
Uitgever: Ellessy Crime
9789086604197

Na tientallen speeddates en een lidmaatschap op drie dating­sites heeft Gregoor haar eindelijk gevonden. Natuurlijk is Jessica niet perfect, maar al snel gaan ze samenwonen in zijn bungalow in Garderen, waar hij sinds de vermissing van zijn vrouw Anette alleen woont. De recherche is nog steeds naar haar op zoek, sinds ze anderhalf jaar geleden spoorloos verdween.

In eerste instantie zoekt Jessica er niets achter wanneer Gregoor blondeer­middel voor haar koopt, en met parfum en nieuwe kleren komt aanzetten. Maar wanneer hij ook nog een nieuwe bril voor haar uitzoekt, krijgt ze het idee dat hij haar wil ver­­anderen in iemand die ze niet is. De buurvrouw en Gregoors zus kijken haar zorgelijk aan en stellen vreemde vragen. Wie was zijn vrouw eigenlijk en wat is er met haar gebeurd?

Dit was nu zo een boek dat je met een zucht dicht slaat en voor je gevoel het allemaal veel te kort was. Wat een verhaal ! Vanaf het begin wordt je meegezogen in een spannend verhaal.

In het verhaal maken we kennis met Gregoor, waarvan zijn vrouw al enige tijd vermist is. Gregoor is op zoek naar nieuw geluk want hij verwacht zijn vrouw niet meer terug. Dan ontmoet hij Jessica. Al snel wonen ze samen en dan begint Gregoor raar gedrag te vertonen. Hij probeert Jessica te veranderen, tegen haar zin. Kan hij zijn eerste vrouw wel vergeten? Of speelt er meer? Ja dat ga ik hier niet vertellen natuurlijk.

Het boek is heeft een juiste dosis spanning. Het verhaal is ook allemaal heel beeldend beschreven. De schrijfstijl is lekker vlot. De personages goed uitgewerkt, vooral Gregoor. Het maakt dat je soms medelijden met hem hebt, maar soms wil je hem ook wel vanwege zijn gedrag achter het behang plakken. Jessica krijg je niet hoogte van. Dat blijft een beetje oppervlakkig.

De verhaallijn en het plot worden prima uitgewerkt en komen de puzzelstukjes op einde toch samen. Alleen wel met een enigszins ander einde dan verwacht. Dan sla je zoals eerder vermeld een zucht als het boek uit is. Voor het gevoel is het verhaal gewoon te kort. Dat is geen kritiek, maar je zit zo lekker in het verhaal dat je niet stoppen wilt. Het is zeker een aanrader.

Mijn dank gaat uit naar Uitgeverij Ellessy Crime voor het beschikbaar stellen van een recensie exemplaar.

Boek is o.a. verkrijgbaar bij: bol.com, AKO , Libris, Bookspot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s