Recensie : Ondermijnd

Ondermijnd
Auteur: Suzanne Brakel
Uitgever: Ellessy Crime
9789086604159

De politie wordt de laatste jaren steeds vaker geconfronteerd met corruptie. Mollen die informatie lekken aan criminelen. Funest voor het vertrouwen dat we in de politieorganisatie moeten kunnen stellen, maar ook enorm ingrijpend voor alle politiemensen die wel hart hebben voor de goede zaak. Maar niet alleen corrupte politiemensen laten zich voor veel geld gebruiken door criminelen. Dat geldt ook voor andere professionals uit de bovenwereld zoals notarissen en makelaars. Kwalijk gedrag dat zorgt voor ondermijning van onze samenleving. Kris Verburgt is 24 jaar en werkzaam als hoofdagent bij de Amsterdamse politie. Haar werk bij de politie ziet zij als een roeping. Ze moet dit doen om goed te maken wat haar vader als notoire draaideurcrimineel allemaal kapot heeft gemaakt.. Op een dag krijgt Kris de kans over te stappen naar de recherche. Er gaan echter allerlei dingen mis in onderzoeken en er zijn te veel toevalligheden. Ze besluit desondanks de overstap te wagen. Als de onverklaarbare situaties zich op blijven stapelen, besluit ze samen met drie collega’s uit te zoeken wat er aan de hand is. Alles komt in een stroomversnelling wanneer Kris met haar roeivriendinnen op het IJ tegen het lijk van een tipgever vaart. Maar als het lek eindelijk boven water is, is het nog niet voorbij. De mol heeft ogenschijnlijk zonder dat zelf te beseffen cruciale informatie verschaft aan een heel ander type crimineel dan waarmee hij doorgaans zaken deed. En de tijd tikt door.

Over de auteur : Suzanne van Brakel (1972) studeerde rechten aan de Universiteit van Utrecht en volgde later de postdoctorale studie ‘Forensic Auditing’ aan de Erasmus Universiteit. Ze begon haar werkzame leven bij de regionale recherche in Rotterdam en maakte vervolgens de overstap naar een landelijk rechercheteam. In 2003 koos zij voor het Openbaar Ministerie, aanvankelijk in een beleidsfunctie op het gebied van witwassen en terrorismefinanciering en sinds 2007 als officier van justitie. Inmiddels is zij gespecialiseerd in grootschalige fraude en witwaszaken.

Een spannende thriller van eigen bodem. In het verhaal volgen we Kris, werkzaam bij de politie in Amsterdam. Ze komt uiteindelijk bij de recherche terecht en krijgt enkele onderzoeken op haar bordje. Echter, tijdens het rechercheonderzoek gebeuren er zaken die ze niet vertrouwd. Hoe weten de verdachten waar de recherche mee bezig is? Het begin van een spannend verhaal.

Je kunt als lezer merken dat de auteur dicht bij het vuur zit. Het komt allemaal levensecht over. De thema’s zijn dan natuurlijk ook nog steeds actueel. Thema’s als : terrorisme, witwaspraktijken. Sla de krant maar open of kijk naar het nieuws, bijna dagelijkse kost. De auteur schrijft vlot en zeer beeldend. Als lezer heb je het gevoel het allemaal echt te beleven. Het verhaal zit dan ook van begin tot het einde zeer goed in elkaar en verliest nergens haat geloofwaardigheid. 

De personages zijn goed uitgewerkt, met name Kris, daar krijg je als lezer een band mee. Dit komt mede door dat je ook passages uit haar verleden meekrijgt. Samengevat : Een heerlijk thriller van eigen bodem, zo uit het leven gegrepen. Zeker een aanrader !

Mijn dank gaat uit naar Uitgeverij Ellessy voor het beschikbaar stellen van een recensie exemplaar.

Boek is o.a. verkrijgbaar bij : Uitgeverij Ellessy, bol.com, AKO, Libris, Bookspot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s