Recensie : Stukken beter !

Stukken beter!
Auteur: Angelique van Dongen
Uitgever: Ellessy Relax
9789086604166

Annelie, 32 jaar, voldoet niet aan het ideaal beeld van haar ouders. In plaats van het advocatenkantoor van haar vader samen met haar broer over te nemen, staakte ze haar studie na twee jaar. Sindsdien heeft ze allerlei baantjes gehad. De laatste jaren heeft ze het als postbezorger naar haar zin en maakt ze van alles mee. Tijdens haar werk ontmoet ze Milo, wordt verliefd op hem en samen met hem wil ze een toekomst opbouwen. Ze besluiten te gaan trouwen. Ook hierin volgt ze haar eigen plan en wil ze geen grote bruiloft, tot grote teleurstelling van haar moeder. Annelie trekt zich er niets van aan en plant samen met Milo hun eigen toekomst. Althans, dat denkt ze. Een week voor de bruiloft krijgt Annelie ineens allerlei berichten van een anonieme afzender met daarin de boodschap dat zij niet Milo’s enige liefde is. Annelie negeert de berichten totdat ze een dag voor de bruiloft geconfronteerd wordt met de waarheid. Diezelfde dag nog vlucht ze uit Nederland. Ze is klaar met alles wat iedereen van haar wil. Ze vindt dat ze in een schijnwereld leeft en vertrekt vol van verdriet naar Madeira. Vastbesloten om nooit meer terug naar Nederland te gaan, bouwt ze in Madeira haar leven op. Ze gaat in een wijnproeverij werken en maakt nieuwe vrienden. Toch is haar vertrouwen in mensen flink geschaad en is er heel wat voor nodig om zich opnieuw open te stellen voor de liefde. Wat haar betreft wordt ze nooit meer verliefd, totdat ze Miguel tegenkomt.

Het boek ” Stukken beter! ” vertelt het verhaal van Annelie. Een jonge vrouw, die niet voldoet aan het ideaal beeld wat haar ouders voor ogen hebben. Ze gaat haar eigen weg. Annelie krijgt een relatie met Milo, ze besluiten te trouwen. Totdat ze vreemde berichten krijgt over Milo. Annelie vertrekt spoorslags naar Madeira en probeert daar een leven op te bouwen, ver weg van de mensen die haar leven probeerden te bepalen…

Een heerlijke feelgood verhaal. Het verhaal is heerlijk vlot geschreven. Je kunt het boek dan ook niet weg leggen. H et verhaal zuigt je helemaal op. Je wilt gewoon weten hoe het Annelie verder vergaat. Het is ook allemaal zeer beeldend geschreven. Je beleeft het mee en je ziet het mooie Madeira voor je. Ja je stapt als het ware in een warm bad.

Met een feelgood boek weet je meestal al wel hoe een verhaal zich zal ontwikkelen. In dit boek weet de auteur echter nog wel verrassende elementen toe te voegen, die je als lezer niet ziet aankomen. Een boek waarvan je na het lezen denkt : Jammer dat ik het nu al uit heb. Het boek is dan ook een aanrader, vergeet even alles om je heen en droom lekker weg met ” Stukken Beter!”.

Mijn dank gaat uit naar Uitgeverij Ellessy voor het beschikbaar stellen van een recensie exemplaar.

Boek is o.a. verkrijgbaar bij : Uitgeverij Ellessy, bol.com, AKO, Libris, Bookspot, Bruna.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s