Recensie : Lilly’s Rozen

Rik is gelukkig getrouwd en vader van twee kinderen. Als mededirecteur van een architectenbureau heeft hij bovendien een druk zakelijk leven. Hij realiseert zich echter dat zowel zijn zakelijk- als zijn privé leven nog slechts rusten op de angst om los te laten, te verliezen. Zijn huwelijk vertoont scheuren, constructiefouten, en hij verliest de grip op de gang van zaken op kantoor. Hij moet de strijd aangaan met zichzelf over waar het in het leven werkelijk om draait. Als de ouder wordende Manie, zijn yogaleraar, tegen wie hij enorm opkijkt in de gevangenis belandt en diens vrouw Christien op een mooie zomerdag zelfmoord pleegt, storten ook de laatste zekerheden in Riks leven in elkaar.

In de donkere dagen voor kerst even tijd voor een roman. Dit keer viel de keuze op “Lilly’s rozen”. In het verhaal maken we kennis met Rik, een jongeman die het helemaal voor elkaar lijkt te hebben. Goed betaalde baan, getrouwd en twee jonge kinderen. Het perfecte plaatje.

Dat blijkt echter maar schijn te zijn. Rik krijgt genoeg tegenslag te verwerken. Tegenslagen die in het verhaal goed uitgediept zijn. Daarnaast wordt de actualiteit niet uit de weg gegaan : Rik krijgt te maken met zelfmoord, criminaliteit, een (vecht)scheiding en een niet al te prettig werksituatie. Voor iedereen zal er wel wat herkenbaars in het verhaal. Je vraagt dan ook als lezer af, hoeveel kan Rik nog hebben. Je leeft enorm met de hoofdpersonage mee en hoopt dat het allemaal op zijn pootjes terecht komt. 

Het verhaal wordt vanuit het perspectief van Rik vertelt, de ik vorm. Het verhaal leest lekker vlot weg, mede door de boeiende manier van schrijven van de auteur. Het boek is dan ook snel gelezen. Eigenlijk te snel, het smaakt naar meer. We gaan de auteur Sven Cohen Stuart dan ook zeker in de gaten blijven houden.

Mijn dank gaat uit naar Uitgeverij Aspekt B.V. voor het beschikbaar stellen van een recensie exemplaar.

Boek is o.a. verkrijgbaar bij : Uitgeverij Aspekt, bol.com. AKO, Libris, Bookspot, Bruna

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s