Recensie : Enkeltje Costa Blanca

Enkeltje Costa Blanca.
Auteur: Joke Burink.
Uitgever : Ellessy.
9789086604319

John en Mary Sijtsma gaan jaarlijks op vakantie naar de Costa Blanca waar zij verblijven in één van de appartementen van hun vrienden Susan en Bill Bradley. Mary vermaakt zich prima met haar vrienden in de pub, maar John is op zoek naar een andere invulling van de vakantie. Hij wil samen met zijn vrouw genieten van alles wat de Costa Blanca te bieden heeft, zonder al die verplichte nummers met Bill en Susan. Eigenlijk heeft John een hekel aan Bill. Mary heeft echter geen oog voor Johns verlangen. John voelt zich steeds meer op zichzelf aangewezen en raakt geobsedeerd door zijn mysterieuze vakantiebuurvrouw, die hij voor zichzelf Zeemeermin noemt. Als op zekere dag Bill spoorloos is verdwenen, gaat John op onderzoek uit. Het leidt hem naar de badplaats Guardamar del Segura, waar hij ontmoetingen heeft met mensen die hij in zijn gewone leven nooit zou tegenkomen. Uit solidariteit met hen verzwijgt John bepaalde informatie voor de politie.

Een “Enkeltje Costa Blanca” vertelt ons het verhaal John en Mary Sijtsma. Genietend van hun jaarlijkse vakantie op de Costa Blanca verdwijnt plotseling hun vriend Bill Bradley. John besluit op onderzoek uit te gaan en raakt zo verwikkeld in een spannend avontuur.

Een boek wat een beetje een mix is van feelgood en spanning. Het verhaal is vlot geschreven en je hebt het boek dan ook in mum van tijd uitgelezen. De auteur weet de aandacht van lezer van het begin tot het einde goed vast te houden. Het verhaal komt ook goed beeldend over. Je waant echt in het zonnige Costa Blanca. Een heerlijk vakantie gevoel zonder er zelf de deur voor uit te gaan.

Samengevat : Een heerlijk boek om bij weg te dromen, om daar uit te ontwaken door de spanning van het verhaal. Minpunt? Ja voor het gevoel is het verhaal te kort. Je wilt best wel meer weten hoe het verder met John gaat. Wie weet… Wil je lekker ontspannen en dromen van de Costa Blanca dan is dit boek zeker een aanrader.

Mijn dank gaat uit naar Uitgeverij Ellessy voor het beschikbaar stellen van een recensie exemplaar.

Boek is o.a. verkrijgbaar bij : Uitgeverij Ellessy, bol.com, Libris, Bookspot, Bruna

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s