Recensie : Rother wandelgids Midden-Zweden

Rother wandelgids Midden-Zweden
Tussen Höga Kusten, Härjedalen en Jämtlandsfjällen
Auteur: Sabine Gilcher
Uitgever : Elmar B.V.
9789038928326

De Rother Wandelgids Midden-Zweden bevat 50 wandelingen in zuidelijk Norrland – van de fjäll tot aan de oever van de Botnische Zee, rond Östersund en langs de Höga Kusten. De gids bevat wandelingen voor zowel de beginnende als de ervaren wandelaar. Alle wandelingen zijn voorzien van betrouwbare routebeschrijvingen, gedetailleerde kaarten en hoogteprofielen. Met gratis downloadbare GPS Tracks.

Zweden een land dat bekend staat om zijn prachtige landschappen. Wandelen kun je er dan ook goed. Dan is het handig daar informatie over te hebben. Dan komt de wandelgids van Midden- Zweden zeker van pas. Midden- Zweden, prachtige kustlijn, maar ook indrukwekkende berggebieden en wildernisgebieden. Voor ieder wat wils.

In deze wandelgids zijn 50 wandelingen van verschillende niveaus opgenomen, zowel voor de beginnende als de gevorderde wandelaar. Wandelingen van een dag of meerdere dagen. Je kunt er vele kanten mee op.

De wandelgids bevat veel tips, die je op voorhand zeker goed door moet nemen als je van plan bent af te reizen naar Midden- Zweden. Beter goed voorbereid, dan voor onaangename verrassingen te komen staan. Tips over vereisten tijdens de wandeling, de gevaren die op je pad kunnen komen, hoogte verschillen, uitrusting, plaatselijk verboden, beperkingen in natuurgebieden en zo kunnen we nog wel even door gaan. Er staat ook veel informatie in over flora en fauna, nuttige adressen etc. Uiteraard ontbreken de kaarten van wandeling niet in deze gids, met gps track, die gratis te downloaden zijn op de website van Uitgeverij Elmar.

De 50 wandelingen worden stuk voor stuk beschreven, met stukjes geschiedenis, bezienswaardigheden, zijn natuur , dierenwereld en cultuur. Aangevuld met de prachtigste foto’s van de genoemde gebieden. Om een paar voorbeelden te noemen, de grote dennenbossen, meren, rivieren, pelgrim-paden, mijnbouw, tekeningen uit de prehistorie, Sami-cultuur, bergboerderijen, de eenzaamste boerderij ter wereld. Eigenlijk te veel om op te noemen wat je tijdens deze wandeling kunt waarnemen en ontdekken.

Midden- Zweden is gebied voor de natuurliefhebbers en mensen met een hang naar avontuur om de wandelingen in de bergen te voltooien. De wandelgids is compact dus handig mee te nemen in de rugzak. Deze gids is zeker een must bij je te hebben of ter voorbereiding van de reis naar Midden- Zweden. Het heeft alles wat een goede wandelgids behoort te hebben.

Mijn dank gaat uit naar Uitgeverij Elmar B.V. voor het beschikbaar stellen van een recensie exemplaar.

Boek is o.a. verkrijgbaar bij : Uitgeverij Elmar, Bol.com , Libris, Standaardboekhandel, Bookspot, Bruna

Plaats een reactie