Recensie : Juliana Regina 1964

Juliana Regina is een boekenserie uitgebracht tijdens de regeringsperiode van koningin Juliana. Het werd in die tijd uitgegeven door uitgeverij Hollandia uit Baarn. Het werd uitgebracht van 1948 tot en met 1980.

In dit geval bespreken we de uitgave van 1964. Het betreft het jaaroverzicht van 1964, in woord en voornamelijk beeld. Natuurlijk past het niet allemaal in een boek wat Juliana deed . Het betreft hier dan ook het belangrijkste nieuws of gebeurtenissen.

Staatsbezoek aan Mexico 1964 © Nationaal Archief

Juliana Regina 1964 is het zestiende deel uit de serie. Beelden uit weer een boordevol jaar met activiteiten. Zo zien we beelden van de caleche die tegen een boom eindigt, koningin Juliana, prins Bernhard en toen kroonprinses Beatrix op bezoek in Iran. Staatsbezoek aan Thailand, Prins Bernhard en kroonprinses Beatrix aanwezig bij uitvaart president Kennedy, vijf eeuwen staten generaal, Oranje over de Oranjes, prinses Irene is wereldnieuws, Staatsbezoek aan Mexico, Moeder van het volk en nog veel meer.

Juliana Regina 1964 vol foto’s, en iedere foto keurig beschreven met uitleg wat er gebeurde. Het boek vormt zo een mooi naslagwerk van het werk van Juliana en haar gezin in binnen en buitenland.

Plaats een reactie