Recensie : De Koninklijke Familie

De Koninklijke Familie
Auteur : Cornelisse, Suzanne
Uitgever : De Bezige Bij, Amsterdam

De koninklijke Familie is een boekje van 64 pagina’s uit 1962. Het is uitgebracht rond het zilveren huwelijk van koningin Juliana en prins Bernhard.

Het boekje begint met een historisch overzicht van het Huis van Oranje. Uiteraard wordt er dan begonnen bij de Oranje Stadhouders, om dan verder te gaan met de zogenaamde dragers van het koningschap.

Het overige gedeelte draait om het koninklijke gezin van die tijd. Zo krijgen we een beeld van de weg naar het koningschap van Juliana. De inhuldiging van Juliana en haar regeren tot aan 1962 waarin Juliana wordt beschreven als de moeder van haar volk. Daarnaast is er ook ruimte voor prins Bernhard, zijn rol als echtgenoot en prins gemaal en zijn inzet voor Nederland. ( in die tijd was hij nog onomstreden).

In het boekje is verder ruimte voor de bezoeken van vooraanstaanden mensen uit het buitenland aan Nederland en de koningin en de uitgaande staatsie bezoeken. Natuurlijk ontbreken de prinsessen van toen : Beatrix, Irene, Margriet en Christina niet in het boekje.

Het boekje bestaat grotendeels uit zwart – wit foto’s die allen voorzien van tekst en uitleg van het gebeuren. Een compact boekje dat een mooi beeld geeft van toen het koninklijk gezin.

Plaats een reactie