Recensie : De uitvaart van Koningin Wilhelmina

De uitvaart van Koningin Wilhelmina
Uitgever: W. ten Have NV, Amsterdam

De diensten in de kapel van paleis Het Loo en in de Nieuwe kerk te Delft bij de baar van Wilhelmina Helena Pauline Maria Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje Nassau, Hertogin van Mecklenburg, Koningin de Nederlanden 1890-1948, 31 augustus 1880-28 november 1962.

Een kringloop vondst, wel een beetje aan de prijs voor een boekje van 24 pagina’s, maar kon het niet laten liggen. Een boekje met daarin de uitvaart van Koningin Wilhelmina beschreven. Het boekje is uitgebracht in 1962 door W. ten Have NV, Amsterdam.

Het boekje begint met de dienst in de Kapel van Paleis Het Loo op 4 december 1962. Zo lezen we de Schriftlezing op die dag en het gebed. Er wordt verteld over het uitdragen van de kist op Paleis Het Loo, zoals dat het volkslied van Waldeck als eerbetoon aan koningin moeder Emma werd gespeeld.

Het boekje gaat verder met de dienst van bijzetting in de Nieuwe Kerk te Delft. De gehele dienst wordt beschreven. Zo valt o.a. op het Franse Gebed, dat wel in zijn geheel vertaald wordt weergegeven.

Koningin Wilhelmina heeft haar eigen uitvaart ontworpen en geschreven zoals in het boekje beschreven staat.

Plaats een reactie