Recensie : Boekenkracht

Een boek schrijven, veel mensen maken plannen om er één te schrijven die ze vervolgens om welke reden niet uitvoeren. Dat is jammer! Het is niet moeilijk om een boek te schrijven. Immers, jaarlijks verschijnen vele duizenden nieuwe boeken, zowel voor ‘het plezier’ als voor ‘persoonlijke ontwikkeling’. Waarom zou je een boek willen schrijven en hoe doe je dat dan, en (minstens even belangrijk) hoe zorg je ervoor dat jouw boek en e-book de gewenste doelgroep bereikt?

Steeds meer mensen willen hun creativiteit of kennis kwijt op papier en delen met anderen. Of het nu gaat om een fictieverhaal of over een boek waarin je je expertise wilt delen met je doelgroep, het maakt niet uit. In alle gevallen begin je met een blanco document om uiteindelijk met een mooi opgemaakte bundel papier in je hand te eindigen.

Maar naast het schrijven is het belangrijk om te weten waarom je een boek wilt schrijven en voor wie. Weet wat jouw motieven zijn om een boek te schrijven. Er zijn ook nog eens verschillende manieren om je boek uit te geven. Je kunt het helemaal alleen doen, een schrijfcoach in de hand nemen of een uitgever zoeken die jouw verhaal beter maakt en het juiste format zoekt om tot een mooi boek te komen.

In ‘Boekenkracht’ helpt de auteur je om zaken helder te krijgen, het schrijfproces goed in te vullen en om van je boek ook daadwerkelijk een succes te maken.

Onlangs viel het boek “Boekenkracht” bij mij op de deurmat. Een boek over hoe je een boek schrijft en wat er allemaal bij komt kijken. Zeer interessant want ja hoe pak je zo een proces nu echt aan?

In dit boek wordt je stap voor stap door dit proces heen geleidt. Het begint met de vraag waarom je een boek wilt schrijven, voor de roem, het geld of heb je een andere drijfveer… Daarna krijgen we tekst en uitleg over het schrijfproces. Zo lezen we over een kernboodschap, de doelgroep, hoe je de boel opzet, kortom structuur aanbrengen.

Per hoofdstuk wordt er je veel duidelijk gemaakt, hoe bepaal je de titel van je boek, hoe begin je, wat moet je wel en juist niet doen? Zo kunnen we nog meer zaken benoemen. Daarnaast wordt er uitgebreid tekst en uitleg gegeven over het al dan niet zelf een boek publiceren of via een uitgever. De rol van de uitgever is een interessant stuk om te lezen.

Als dan het boek klaar is moet je het boek nog onder de aandacht brengen, ook daar wordt in het boek ruim aandacht aanbesteed. Kortom aan alles in gedacht door de auteur van dit boek. Kan ook bijna niet anders als je zelf al de nodige boeken hebt uitgebracht. Het is dan ook bijzonder dat een auteur deze werkwijze en tips op papier heeft gezet.

Het boek leest lekker vlot weg, oogt compleet en is lekker compact. Maakt dit boek het schrijven van een boek nu gemakkelijker? Ik denk dat dat per persoon verschilt, maar het kan mensen zeker over de streep trekken om een boek te gaan schrijven. Of dat nu fictie is, of non fictie. Het boek is in ieder geval een zeer handige leidraad.

Mijn dank gaat uit naar Uitgeverij Futuro voor het beschikbaar stellen van een recensie exemplaar.

Boek is o.a. verkrijgbaar bij : Uitgeverij Futuro, Bol.com, Libris, Standaardboekhandel, Bookspot, Bruna

Plaats een reactie