Recensie : Droomvakantie

Toen Graham Barnett zijn eetcafé de Tourist Trap noemde, was dat bedoeld als grapje. Nu zit hij vast aan het grillen van worstjes voor een eindeloze stroom toeristen, die hem allemaal irriteren. Zelfs de enige die rustig aan een tafeltje zit met haar boek… Twee weken in Alaska is niet de top van Zoey Caldwells bucketlist. Het is haar volledige bucketlist. Een blik op het bergstadje Moose Springs, en ze is verkocht. Maar wanneer een goede daad haar Grahams leven in schiet, ontdekt ze dat er meer is aan deze knorrige local dan ze kon vermoeden… en meer om lief te hebben in Moose Springs dan alleen de prachtige wildernis van Alaska.

Het verhaal neemt ons mee naar Alaska en daar maken eerst kennis met Graham. Een man van ruwe bolster, blanke pit. Graham runt een eetcafé, heeft het niet zo op toeristen die zijn dorp overspoelen en daarbij de flora- fauna verstoren voor het perfecte plaatje. Daarnaast maken we kennis met Zoey die haar droom waarmaakt met een vakantie in Alaska… Hun kennismaking is dan ook anders dan anders…

Wat volgt, is een boeiend verhaal. De dialogen tussen Graham en Zoey waren heerlijk om te lezen . De setting is leuk en komt beeldend over. Je waant je als lezer echt in Alaska. De stroom aan personages brengen dit stadje echt tot leven. Er gebeurt iedere keer wel wat. Dit boek had het allemaal – het was leuk, grappig en vertederend met eigenzinnige personages, een knorrige held, een boekenworm als vakantieganger. Hun chemie is fantastisch, erg schattig, maar ook erg grappig. Het bezorgt de lezer constant een glimlach op het gezicht wat maakt dat je geniet met volle teugen.

Dit is het debuut van deze auteur. En wat een geweldig debuut is het. De schrijfstijl is vlot en zoals eerder beschreven beeldend. Het boek heeft een mix van spanning, romantiek en vooral humor. Dit verhaal verwarmd je hart in een tijd waarin de wereld op zijn kop staat. Een boek met een echt feelgood gevoel. We kijken dan ook uit naar het vervolg !

Mijn dan gaat uit naar A.W. Bruna Uitgevers voor het beschikbaar stellen van een recensie exemplaar.

Boek is o.a. verkrijgbaar bij : Bruna Uitgevers, bol.com, AKO, Libris, Bookspot, Bruna

Plaats een reactie