Book review : Schaduwen

Ellen Groenenboom wordt als veertienjarig meisje door een onbekende man verkracht. Als volwassen vrouw leidt ze samen met haar drie honden een teruggetrokken bestaan op een oude boerderij, weg van de bewoonde wereld.

Als ze op een dag een anonieme dreigmail ontvangt, concludeert ze dat er sprake moet zijn van spam. Maar dan volgen er meer dreigmailtjes, en wordt een van haar honden tijdens een boswandeling door een wildvreemde doodgeschoten.

Als deze vreemdeling enkele dagen later zelf vermist blijkt te zijn, wordt Ellen bang. Bestaat er een samenhang tussen deze gebeurtenissen, en welke rol speelt Ellen zelf in het geheel?

In haar zoektocht naar de waarheid, stuit ze op geheimen uit haar eigen verleden, die haar leven veranderen in een ware hel. Wie kan ze nog vertrouwen, en wie is haar vijand? Zal ze een uitweg vinden uit deze nachtmerrie?

Over de Auteur:
Yvonne Franssen heeft een grote liefde voor taal. Al sinds ze kan lezen, schrijft ze korte verhalen en versjes. In 2011 verscheen haar eerste thriller ‘Talio’, een jaar later gevolgd door ‘De genius’. In 2013 schreef ze ter gelegenheid van de Limburgse Avond van het Spannende Boek de minithriller ‘Mysterie aan de Maas’.
In 2017 maakte Yvonne met de versjesbundel ‘#omazegt’ een uitstapje buiten het thrillergenre, waarin ze echter dit jaar terugkeert met haar thriller ‘Schaduwen’.

Een boek dat we gewonnen hebben, en door de vele andere lees bezigheden en opdrachten was het er nog niet van gekomen dit boek te lezen. Maar nu dan wel, en gelukkig maar wat een heerlijk boek !

Een eerste kennismaking met de Auteur Yvonne Franssen, ondanks dat Schaduwen haar vierde thriller is.. Het boek is vlot geschreven en bevat korte hoofdstukken. Hoofdstukken die wisselend vanuit Ellen, Liesbeth, Norbert en David verteld worden en zo wordt beetje bij beetje het verhaal onthuld. Stuk voor Stuk sterke personages die door de vlotte manier van schrijven ook tot leven komen, je voelt voornamelijk een band met Ellen en Liesbeth.

Iedere keer denk je het plot te weten en weer zit je er naast… dan loopt het net anders en dat had je niet zien aankomen. Dit maakt dat je compleet in het verhaal wordt meegezogen.

Het resultaat is een razend spannend boek tot aan de allerlaatste bladzijde. Wie van thrillers houdt, moet zeker Schaduwen lezen!

bol.com

Futuro Uitgevers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s